10 greseli in relatii

10 mistakes in relationships - 10 greseli in relatiisubiect: câteva din situatiile/greselile întâlnite în multe relatii
categorie vizată: bărbati sau femei care se regăsesc în relatii cu caracter reciproc-nociv 
timp de citit: aprox. 15min

Am enumerat mai jos 10 din greselile cele mai întâlnite în relatiile dintre iubiti. Multe relatii ar putea fi considerabil mai armonioase dacă s-ar evita anumite comportamente, iar certurile dese s-ar rarefia sau ar fi eradicate. Am întâlnit oameni care sustin că le place să se certe din când în când, că s-ar plictisi într-o relatie în care totul ar merge bine. Ei bine, eu nu m-as plictisi, ci as fi atât de fericit încât as construi o statuie imensă în semn recunostintă.

10 greseli ale femeilor

1. Au impresia că trebuie să controleze totul. Asta se aplică în cazul mamelor care sunt de părere că ele stiu tot sau sora mai mare care face armata cu sora mică sau fratele, pentru că tot ce spune ea trebuie să se execute. În relatie, ea trebuie să stie mereu unde este el, ce face, cât mai stă, dar de ce nu face aia, îi numără berile si îi pune o limită la câte mai are voie să bea…

2. Creează stări apocaliptice atunci când el iese la bere cu băietii, în loc să stea cu ea. Fenomenul este exagerat de întâlnit si mereu este învelit meticulos în miliarde de scuze sau explicatii pentru care reactia lor este justificată. Din păcate, dăunează EXTREM de mult si de cele mai multe ori arată că ea nu are prietene alături de care să iasă în oras.

3. Sunt răzbunătoare. În functie de temperamentul ei si chiar de zodie, ai sanse maxime să te trezesti că plătesti cu vârf si îndesat pentru o greseală omenească, fată de care ti-ai cerut enorm de multe scuze, sau poti plăti pentru greseli inexistente, imaginare, dar pe care ea le consideră reale si capitale.

4. Au scuză mereu în tot ceea ce fac. Dacă ea a gresit, atunci e simplu: este din vina ta! Dacă tu nu făceai cutare lucru, ea nu gresea. Există mereu un număr covârsitor de explicatii ce ar trebui să rationalizeze greselile ei, mereu îndreptătite si care o transformă si într-o victimă ce necesită atentie imediată. Normal, bărbatul trebuie să-si ceară scuze în final…

5. Vor să schimbe bărbatul după preferintele lor. Constient sau nu, reusesc de multe ori să modeleze omul de lângă ele asa cum vor, apoi nu mai sunt multumite de el pentru că nu mai este el bărbatul de care s-au îndrăgostit, prea fătălău, sau nu are caracter, sau a devenit plictisitor să facă el mereu cum vor ele.

6. Vor să le ghicesti gândurile, dar nu toate, ci doar ce vor acum. De exemplu, vor ca tu să stii ce le place, cum le place, ce vor de fapt să facă, ce au vrut să zică. Asteaptă ca bărbatul să le invadeze aura cerebrală, să afle tot ce trebuie făcut, dar să nu intre mai departe, în gândurile ei ascunse, acolo nu are voie nimeni.

7. Creează certuri din motive bizare. Te poti trezi oricând implicat într-o ceartă bazată pe un servetel de bucătărie, praful de  pe pantofi sau faptul că ai uitat efectiv să cumperi un nasture din oras, asa cum te-a rugat ea. Consider că la anumite perioade de timp, se declansează în unele femei o nevoie de ceartă, ca un medicament ce trebuie luat pentru a reveni la normal.

8. Se îngrasă, mai ales după căsătorie sau după ce nasc. Multe femei se îngrasă pentru că efectiv nu au grijă de ele, chiar dacă vârsta îsi spune cuvântul, dar cu un pic de efort si disciplină pot rămâne suple până la adânci bătrâneti. Lipsa initiativei de a slăbi este motivată prin absenta banilor (ca si cum trebuie să fii bogat pentru a face miscare), lipsa timpului si bineînteles – conditia organismului, efectiv nu poate slăbi dom’le, este… imposibil!

9. Sunt posesive. Acest rând poate fi subscris la punctul 2, fiind o ramificatie a acestuia. Unele femei sunt atât de posesive, încât îsi sufocă partenerul, dar nu vor admite în veci că sunt asa si mereu vor găsi o justificare pentru acest comportament pueril. Din păcate, una din cele mai sigure metode de a distruge o relatie este de a fi sufocantă si posesivă. În final, este sah mat…

10. Uneori nu au sens. Din motive încă neelucidate, dar probabil explicabile în final, uneori sunt efectiv lipsite de logică în ceea ce fac. Tipă, gesticulează, iau decizii inexplicabile, fac anumite gesturi bizare, etc. Este foarte posibil să fie din dorinta exagerată de atentie, precum un copil mic care nu e luat în brate. Totusi, merită iubite si apreciate, dar numai de cine are răbdare si consideră că merită efortul.

10 greseli ale bărbatilor

1. Nu stiu să asculte. Majoritatea bărbatilor consideră că atunci când partenera se plânge pe umărul lor ei trebuie să dea sfaturi. NU! Ei trebuie să asculte, prin a o lăsa să vorbească, prin a nu-i da sfaturi, prin a se pune în situatia ei si a întelege prin ce trece si a o sustine moral. Sfaturile se dau atunci când ea le cere în mod expres.

2. Nu sunt atenti la detalii. Unele gesturi extrem de mici, pot crea stări emotionale divine, iar lipsa de atentie a bărbatului poate cauza multă mâhnire în sufletul ei. O floare preferată, oferită incognito, un gest care îi place, un anume obiect, loc, orice detaliu care îi merge ei la suflet trebuie memorat si pus în practică pe neasteptate. Rezultatul este mirific…

3. Unii bărbati îsi reprimă sexualitatea. Un bărbat fără libido sau sexual ca un bibelou de portelan care nu va exercita prea multă atractie. Asta nu înseamnă că trebuie să fie în cealaltă extremă, în care e obsedat sexual, dar motivul pentru care femeile sunt mai atrase de “bad guys” este că ei nu încearcă să devină ursuleti de plus si nu-si cer scuze pentru că sunt bărbati.

4. Exagerează în tendinta de a-si dovedi masculinitatea. Astfel, multi bărbati pot fi ridicoli sau chiar agasanti când se comportă ca niste babuini, într-o încercare speriată de a dovedi planetei că ei fac legea, ei creează gravitatia si de fapt, ei sunt creatorii.

5. Sunt lenesi. Multe certuri apar în urma lipsei de activitate a bondarului, nu are prea multe activităti. Ca să nu mai vorbim de mizeria si dezordinea pe care o lasă prin casă. Nu toti, e drept, dar disciplina în ordine si curătenie e ceva la care trebuie lucrat în regnul celor cu 5 membre.

6. Se complac sub papuc si-si ignoră prietenii. Multi bărbati nu recunosc atunci când se află sub comanda ei, când ajung să ceară voie pentru orice si în functie de decizia ei să se conformeze. Se transformă în acel copil de grădinită care cere voie mamei să iasă afară la joacă. Grav este când îsi ignoră prietenii, apoi sunt stupefiati când se observă marginalizati.

7. Sunt posesivi. De fapt, acest fenomen se aplică în egală măsură ambelor sexe, chiar dacă laitmotivul justificării ar putea crea polemici interminabile. Faptele vorbesc de la sine: posesivitatea există si este inimaginabil de toxică!

8. Unii bărbati devin violenti. Desi există printre noi femei care te aduc la limita disperării, nu pot vedea nimic deosebit într-un bărbat care îsi loveste sau amenintă partenera. Curios, unele femei rămân cu ei si consideră tratament normal.

9. Încăpătânare copilărească. Uneori ne lovim de acel prag în care bărbatul se încăpătânează să rezolve el problemele toate existente, chiar dacă nu se pricepe. De exemplu, în loc să cheme un electrician, face el experimente luminoase prin casă.

10. Devin neglijenti cu ei si se îngrasă. Stiu că acesta este un subiect foarte delicat si poate răni sentimente, dar este ceva ce se întâmplă si poate avea repercusiuni foarte neplăcute. Exceptând momentele când medicul ne confirmă că avem o boală care face imposibilă orice tentativă de a slăbi, în restul situatiilor este responsabilitatea noastră să avem grijă de noi cât mai bine.

Stiu că primul instinct este de a considera că am inclus aici toate femeile sau bărbatii, dar NU este adevărat. Am făcut referire doar la anumite greseli foarte întâlnite, dar care NU trebuie generalizate la toată lumea.

Există si relatii minunate si oameni care sunt străini de astfel de situatii, însă nu putem nega existenta acestor fenomene în unele relatii si faptul că printr-o simplă schimbare de atitudine s-ar putea evita foarte multe momente neplăcute, sau ar putea fi evitate din start relatiile cancerigene.

Tu ce părere ai?

Autor: cristi

Notă: Dacă găsesti informatie interesantă aici, poti ajuta prin a distribui mai departe si mai ales poti adăuga comentarii. Părerea ta este cel mai bun feedback pe care îl pot primi. Si dacă crezi că proiectul fabw merită, te poti implica în mod direct folosind pagina de proiecte. Multumesc pentru că esti tu.

119 Comments

 1. Cum ramane chestia cu “AU TOT TIMPUL DREPTATE!, cand femeile cred ca doar ele au dreptate si arunca vorbe-n vant?
  In schimb la barbati: “1. Nu ştiu să asculte” Sa zicem ca partenera se plange ca nu isi gaseste nu stiu ce produs din catalog sau nu isi gaseste ciorapi cu elastic si incepe sa se planga , nu-i asa ca e o mare calitate sa nu stii sa o asculti?sau “2. Nu sunt atenţi la detalii.” Hmm Ciorapul cu elastic era rosu nu verde, la dracu nu am fost atenti la detalii. Ma bucur ca sunt barbat!

  Reply
  • Pai se stie de la sine, ca ele au mereu dreptate, insa astfel de afirmatii ar putea crea controverse si vom fi acuzati ca suntem misogini fara inima si imaturi 😀

   Reply
   • Cu siguranta , ca nu ai langa tine un caine care cere sa faca pipi afara .Eu nu m-as multumi sa mi se dea dreptate doar ca sa tac!

    Reply
   • Nu prea am inteles treaba cu cainele si cu faptul ca te-ai multumi sa ti se dea dreptate doar ca sa taci…

    Reply
   • Lucian says:
    23 June 2009 at 15:29

    Cum ramane chestia cu “AU TOT TIMPUL DREPTATE!”
    , cand femeile cred ca doar ele au dreptate si arunca vorbe-n vant?

    Avem si noi parerile noastre , NU AVEM DREPTATE PUR SI SIMPLU .Nu e de ajuns sa te bucuri ca esti barbat ,pentru ca sa ignori pur si simplu o poate face la fel de bine si o femeie.Ar fi de apreciat sa stii ca barbat, sa faci dintr-o situatie neplacuta , una amuzanta de exeplu.:)

    Reply
   • Sunt cazuri in care orice ai spune, nu ai dreptate (daca esti barbat). Am trecut cu totii prin certuri in care unul acuza dar se scuza si parerea expusa trebuia sa fie unanim acceptata, altfel era iar cearta.
    E riscant sa faci dintr-o situatie neplacuta una amuzanta, pentru ca daca il ai pe satan in fatza cu vena-n gat umflata, nu prea iti mai vine sa faci glume si sigur nu le va gusta.
    Este un continuu dans pe carbuni incinsi…

    Reply
   • Eu tind sa dau dreptate unui barbat. Femeia se pierde in detalii si exagereaza.

    Reply
   • Femeia isi sustine punctul de vedere cu argumente , barbatul pentru ca de multe ori nu le are zice ca tine doar din orgoliu nemarginit , si prefera sa spunA “AI DREPTATE DRAGA MEA :)”si in sinea lui ESTI NEBUNA.
    Si cand spun “femeie” nu ma refer la cazurile patologice care nu-s in stare sa-si recunoasca propriile ambitii si defecte sa constientize ca suntem oameni cu bune si cu rele , si ca e de ajuns sa spui odata pentru ca are urechi sa auda.Doar ca o face sau Nu.

    Hey Elena work with me !:P

    Reply
  • Memorie selectiva ?

   Reply
 2. funny….chiar m-am distrat citind ce-ai scris.e adevarat k toti facem greseli in proportii egale,deci nu-i chiar asa de rau…ar tb sa invatam sa toleram si sa ne intelegem reciproc atat cat ne permite varsta… :))

  Reply
  • Pai asta e si ideea. Problema apare atunci cand unul din cei doi afirma hitlerist: “Tu ai facut si ai dres, mereu faci asa, e vina ta, tu ai gresit…”
   Nu poti acuza un om fara sa te acuzi si pe tine in acelasi timp, mai ales cand e vorba de relatii de cuplu.
   Greselile sunt de cele mai multe ori reciproce si multe conflicte s-ar stinge repede daca nu s-ar focaliza toata energie pe invinovatirea partenerului, ignorand total faptul ca si noi am avut o contributie la evenimentul creat.

   Reply
   • Things are getting strange guess I need a change
    But I can’t run away no I can’t escape
    I got to face myself got to free my mind
    I got to chase my Soul get back my glow
    I got to go
    Yes I got to

    Run run run run run run
    Run for my Soul

    Ne-ar ajuta putin, zic!

    Reply
   • Versuri dintr-o melodie?

    Reply
   • Ayo-Slow,Slow

    Reply
 3. Sunt de acord in princpiu, dar nu cred ca partea cu ingrasatul trebuie inclusa in acest articol. E singurul punct care nu tine de psihic, ci de fizic, si de multe ori ingrasarea este normala, desi exista obsesia corpului perfect. Mai rau isi fac cele si cei care se chinuie sa ajunga la cine stie ce greutate care nu li se potriveste.

  Reply
  • Da, unele persoane, mai ales femeile, in incercarea de a slabi ajung sa faca anemii sau chiar ulcer la stomac, pentru ca nu mananca.
   Dar cand nu mananci, corpul isi trage proteinele din muschi, nu din grasime, deci mai rau iti faci. Stiu ca e discutabila includerea acestui subiect aici, dar l-am observat ca fiind foarte intalnit si mi-e frica sa nu ajungem ca americanii, cu obezitatea lor exagerata 😀

   Reply
  • Performanta sportivului nu tine doar de fizic ,asa cum nici un cazul persoanelor grase nu au de lucrat doar la fizic , pentru ca fiecare actiune fie ea motrica , se intampla pentru ca asa a dictat impulsul nervos directionat de creier ! Deci cum ramane cu psihicul ?

   Reply
   • Totul pleaca de la psihic si trebuie imbinat cu “actiunea motrica” 🙂

    Reply
  • Bogdan, tarziu -dupa mai bine de un an-, tin sa iti dau dreptate. Dar din alt punct de vedere. Al faptului ca “Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie!”. Sunt atatia oameni, atatea preferinte! Ce ar insemna sa ne placa la toate barbatii blonzi, inalti, depilati, cu ochii albastri si zambet colgate? MIE UNA nu imi plac barbatii slabi. De nicio culoare. Si stiu ca multi barbati le prefera solide, chiar grasute. Tine foarte mult si de cultura si de parte a lumii in care ne aflam.
   Cristi, mi s-a parut de-a dreptul pueril. Nu te cunosc. Dar asta seara pe feisbuc, am vazut un comentariu la un amic (imaginar:P) si am verificat profilul tau. Astfel am ajuns aici. Nu vreau polemici, clar. Nu vreau nici sa crezi ca te judec. Am spus “mi se pare pueril” nicidecum nu te-am numit pe tine infantil etc.
   Nu am citit mai departe de Bogdan din P9. Dar o sa o fac dupa ce dau send la comentariu. 🙂 Pentru ca asa imi place sa procedez. Sa spun exact ce am simtit intr-un anumit moment, fara “second thoughts” izvorate dintr-o eventuala gandire mai profunda sau influentata de comentarii ulterioare cu rasturnari de situatie. 🙂
    
   Oricum, cu permisiunea ta, am sa adaug blogul la Pagini de Carte si am sa revin.
    
   O noapte placuta!

   Reply
   • Nu “tin sa iti dau dreptate” ci “TIN SA AFIRM CA SUNT DE ACEEASI PARERE CU TINE”. 🙂
     

    Reply
   • Inca nu am inteles ce inseamna afirmatia ta: “Cristi, mi s-a parut de-a dreptul pueril.” 🙂

    Reply
 4. Barbatul este atat de incapatanat cand isi propune , incat oricat dezbati problema , oricat ar fi de acord cu tine ,face tot ca el.Au in sange riscul(unii) incat parca l-ai aprecia dar pe de alta parte i-ai intinde o mana,sa nu-l fure anaforul.

  Reply
  • Ambitia e foarte buna, pana devine copilareasca. E nevoie de o doza, dar nu trebuie sa fie nici exagerata.
   Sa stii ca mutle realizari importante au venit de la oameni care aveau foarte multa ambitie si cand toata lumea le zicea sa se opreasca sau ca nu vor reusi, ei impingeau mai tare.
   Trebuie evitat fanatismul, asta e sigur.

   Reply
 5. Eu unul intruchipez perfectiunea asa ca ma mir pe undeva ca pot exista astfel de probleme intr-o relatie.

  Reply
  • Acelasi lucru ma gandeam si eu, cum de altii trec prin astea, iar pe unii ii ocolesc nonsalant 😀

   Reply
 6. “greselile barbatilor”
  1.Barbatul stie sa asculte, daca femeia nu ii da locul unui umar pe care sa planga. Barbatul nu e psihologul, la care femeia sa isi verse frustrarile. Barbatul e partenerul alaturi de care construieste dragostea.
  2.De ce trebuie sa fie atent la detalii? Imi poate oferi: o floare pe care nu am mirosit-o nicicand, un loc, un moment, la care eu nu m-am gandit si un sentiment pe care nu l-am mai trait. Sa descopar in mine (datorita lui) simtaminte care nu am crezut ca exista in mine.
  3.Daca barbatul nu isi exprima sexualitatea si femeia o doreste, o poate trezi in acel barbat. Toti o avem.
  4.Unii au tendinta de a-si dovedi masculinitatea pentru ca li se accepta acest rol, de cei din jur.
  5.Barbatul care isi respecta partenera va mentine curatenia, ordinea.
  6.Femeia care “educa” astfel un barbat, cu santaje emotionale, etc. va crea o “marioneta” pe care o va alunga cand se va plictisi de ea. Ii “ucide” personalitatea. Barbatul nu e prizonierul unei femei. Trebuie sa fie liber, ca inainte de toate- este om.
  7.O doza de posesivitate e benefica. Sa nu o luam pe “aratura”.
  8.Un barbat violent- e o trasatura de caracter. Femeile nu considera ca e normal, ci se amagesc ca se va schimba. E vina lor ca accepta.
  9.Daca doreste sa faca experimente, e liber sa le faca. E placerea lui. Nu voi isca un scandal. Cu siguranta va esua experimentul si vom rade impreuna de “opera” sa.
  10.Un barbat care se respecta nu se va neglija.

  Reply
  • 2. A-ti oferi o floare pe care nu ai mirosit-o nicicand reprezinta atentie la detalii, asa cum un compliment discret legat de cum iti sta parul sau faptul ca cerceii se asorteaza cu bluza, tot in aceeasi categorie intra.
   3. Nu cred ca femeia poate trezi in barbat acea sexualitate mereu. Tine si de el, de conceptiile lui, de libidou si de atractia care exista intre ei.
   6. Sunt perfect de acord aici; trist este numarul crescator de barbati-marioneta, care sunt la dispozitia femeii, ca intr-un scenariu de film de epoca, dar mai trist este ca ori nu-si dau seama de asta, ori realizeaza dar se complac asa.
   7. Nu vad de ce posesivitatea ar fi benefica, in nicio prorportie. Prin definitie este ceva neplacut.
   8. Da, multi oameni cred ca partenerul se va schimba…
   9. Daca esti sigura ca va esua experiemntul “cu siguranta”, deja i-ai acordat 0 incredere. Nu tot timpul esueaza, uneori chiar reusesc sa faca si ceva constructiv, prin experimente.
   10. La fel ca si o femeie.
   PS: Nu ai precizat absolut nimic despre cele 10 greseli ale femeilor; te-ai axat in exclusivitate pe cele ale barbatilor.

   Reply
   • 2 Am evidentiat ca nu e nevoie sa-mi urmareasca “pasii”, ca sa-mi ofere placeri. Pt mine nu reprezinta un compliment sa mi se spuna ca cerceii se asorteaza cu bluza etc…
    ……….
    Nu vreau sa dau curs unei polemici. A fost o opinie proprie. Cu siguranta putem sa ne argumentam opiniile.

    Reply
   • Am inteles si apreciez opinia ta. Evitam polemicile daca nu e nevoie de ele 😉

    Reply
   • “greselile femeilor”
    Pot spune ca imi pare rau pentru femeile care urmeaza aceste “principii” si isi doresc sa fie iubite.
    1.Mi se pare un stres enorm sa verific permanent un barbat. Si un stres pe care il provoc lui…
    2.Imi doresc sa iasa cu baietii, pentru a se relaxa, pentru a-mi impartasi din barfa ce o poarta… pentru a veni fericit acasa, pentru a simti lipsa mea …..
    ………..
    Nu ma regasesc in aceste greseli. Altele imi sunt greselile.

    Reply
   • Sa stii ca e mare stres sa verifici mereu un barbat, pentru ambii din cuplu nu doar pentru el.
    Iar cand iesa cu baietii este exact acea gura de aer de care are nevoie pentru a reveni la tine si a continua sa te indrageasca. Multe femei fac isterii cand se intampla asta si daca s-ar putea, l-ar tine legat de ele cu niste catuse. Eh…

    Reply
   • @ elena

    ai spus un lucru mare de tot : sa imi simta lipsa – citind randurile astea mi s-a pus un nod in gat, cred ca ai reusit sa sintetizezi intr-un enunt esenta unei relatii care mie mi se pare … de aia… aberez incontinuare cu motoretele, adica atunci cand eu imi rup genunchii pe curbe si am morcovu’ infipt de tot ( pe la 240 incepe sa intre bine … la 270 e deja in pericol sa devina suc de morcovi) … si cand am supravietuit la sfarsitul zilei si m-am potolit si ma intorc acasa… sa imi fie dor de ea… iti dai seama, din mormanul de egoism in care ma balacesc apare tocmai bucatica de tarm care ma echilibreaza – minunata imagine…multumesc – pacat ca nu exista, poate de asta e speciala

    Reply
   • @grecu
    Da, pentru mine lipsa lui, ma “decanteaza”.Pe fiecare dintre noi. O relatie are nevoie de libertate si respect ca sa poata trai. O ingradire a partenerului, ii va incorseta simturile si evolutia ca om. Ceea ce faci tu nu este egoism. Este placerea ta, este o farama de fericire pe care ti-o oferi. Este o vorba “toti oamenii mor, dar nu toti traiesc”. As avea inima cat un purice, cand te-ai urca pe motoreta si as astepta sa te intorci, insa e momentul tau de fericire. Egoista as fi eu sa iti cer sa mergi cu 150 sau sa nu te mai urci pe moto, santajandu-te emotional cu niste argumente de trei lei. Putem fi “unul” doar atunci cand vom fi fiecare in parte, un “unu”. Prietenia are nevoie de spatiu. Prietenia inseamna a te relaxa in celalalt.
    Momentele cand nu se afla langa mine, ma fac sa-l simt aproape. Lipsa lui ma ajuta sa ii conturez prezenta. Dorul este absenta vie. Cand iubesc un barbat nu imi este frica ca il pierd, pentru ca este oriunde si oricand mai sunt si eu.
    Si aducand vorba despre faptul ca un barbat nu ar sti sa asculte femeia …va sti daca imi va auzi tacerea. Si tacerea iubeste.

    Reply
   • bravo

    Reply
 7. Auuuuuu…….cate as avea de zis,ma mananca buricul degetelor INGROZITOR,dar prefer sa ma abtin si sa ma delectez cu comentariile.
  Bravo prietene,ai deschis “Cutia Pandorei”,acum tine`te bine,ca vine vreme rea;)

  Reply
  • Pai ideea e sa nu te abtii ci sa scrii, ca sa mai aflam si noi cate ceva 🙂
   Comentariile ar veni mai multe, dar momentan ma invart doar intr-un cerc restrans de prieteni si cititori si cei care de obicei raspund, au facut-o deja.
   Subiectul e amplu si nu se va termina aici in nici un caz 😀

   Reply
 8. pot spune doar atat….s-a dovedit stiintific k noi atunci knd devenim FEMEI…..primim in mod fiziologic…..labilitate emotionala…..asa k tre sa ne acceptati astfel….pt k mai e mult pana se va reinventa femeia:D

  Reply
  • Hehe, e buna vorba aia: “femeile nu sunt facute sa fie intelese, ci iubite”
   As vrea totusi, cumva, sa fie mai multa armonie si mai putina tensiune. Gluma-i gluma, dar parul alb e tot mai vizibil…

   Reply
  • Din punctul asta de vedere, femeia trebuie sa se accepte asa cum e inainte ca restul , sa o faca .

   Reply
 9. “Femeia isi sustine punctul de vedere cu argumente , barbatul pentru ca de multe ori nu le are zice ca tine doar din orgoliu nemarginit , si prefera sa spunA “AI DREPTATE DRAGA MEA :)”si in sinea lui ESTI NEBUNA.
  Si cand spun “femeie” nu ma refer la cazurile patologice care nu-s in stare sa-si recunoasca propriile ambitii si defecte sa constientize ca suntem oameni cu bune si cu rele , si ca e de ajuns sa spui odata pentru ca are urechi sa auda.Doar ca o face sau Nu.
  ——————————————————
  Irina, ti-am raspuns aici, ca deja se adunasera multe la acel reply.
  De multe ori barbatul prefera sa spuna ca ai dreptate, numai ca sa taci, pentru ca deja te repeteai si deveneai sacaitoare.
  Imi este aproape imposibil sa-mi imaginez ca femeile isi sustin mereu punctul de vedere cu argumente viabile. De cele mai multe ori se uita de unde s-a plecat si se ajunge la afirmatii repetitive si obositoare.
  Toti le avem pe ale noastre, dar uneori e mai bine sa zici ca ea si sa faci ca tine, pentru ca daca ai zice ca tine si ai face tot ca tine, ar fi Armageddon. Nu-s religios, dar stiu ca Iadul poate exista, aici, pe Pamant…

  Reply
  • Ai dreptate !

   Reply
 10. CAND O FEMEIE (SAU BARBAT) DUPA CAZ,TE CAUTA PRIN BUZUNARE, CAUTA DOVEZI, LA BANUIELILE PE CARE LE ARE DEJA. CAND O FEMEIE (SAU BARBAT), ITI CAUTA MOTIVE DE SCANDAL IN CELE MAI TEMBELE MOTIVE, REALE DAR SI IMAGINARE, E SEMNALUL DE ALARMA CA S-A GATAT. NU EXISTA EXPLICATII SI IMPACARI. SE AMANA DOAR, CU PUTIN, DECESUL CUPLULUI. DECI..CARELU. FILOZOFIE MULTA, SARACIE… E VORBA DOAR DE COMPATIBILITATE, EDUCATIE, RESPECT, INCREDERE (PANA LA PROBA CONTRARIE) SI DRAGOSTE (DACA SE POATE). SE PLEACA DE LA IDEEA CA NU SUNT DUSMANI. SI CA FORMEAZA UN CUPLU, DIN PLACERE, NU DIN AMBITII SAU OBLIGATII. E F.F. BINE SA NU EXISTE VICII (PTR. A NU SE INCERCA ELIMINAREA LOR, PRIN DISCUTII INUTILE). CUPLUL VA DISPAREA, VICIILE BA.

  Reply
  • Cred ca majoritatea cuplurilor au problema cu neincredrea, isi ascund anumite chestii, se banuiesc de inselaciune, etc.
   Trist e ca aleg sa mearga mai departe, desi semnele sunt clare. Si multi merg in relatie ca niste dusmani sau oameni care sunt in competitie. Multi stau intr-o relatie sperand ca celalalt sa se schimbe, ca va fi bine, amagire.
   Unii stau intr-o relatie pentru ca le este frica sa fie singuri, adica sa vaneze, le este frica de ce va spune mama ei, sau parintii lui, de ce vor zice prietenii, etc.
   Pe primul loc ar trebui sa fie: CE-MI FACE MIE BINE in aceasta relatie, apoi ce zice lumea si tot asa. Multe relatii sunt dezastruoase si predestinate unui sfarsit prematur sau o relatie indelungata bazata pe enorm de mult stres, nervi, certuri, dar poate fi schimbat in bine daca se vrea asta, de la inceput.

   Reply
  • BINE PUNCTAT !!! Si daca ar fi sa aleg doua cuvinte care au picat foarte bine acolo unde sunt:dusmani si competitie.

   Eu cand spun barbat/femeie ma gandesc la doi oameni normali , naturali care stiu ce vor ,sau daca nu se intampla inca macar fac eforturi sa afle , nu vorbesc de cei incorsetati , ingusti la minte a caror principal obiectiv este sa arate celui de langa el ca detine adevarul absolut.

   INTR-O RELATIE DE CUPLU IN NICI UN CAZ NU-SI AU LOCUL DUSMANIA SI COMPETITIA!

   Bravos !:)

   Reply
   • In dragoste si in razboi nu trebuie sa existe mandrie 😀
    Din pacate este din abundenta, mai ales in relatii…

    Reply
 11. 🙂 Foarte adevarate aceste evidentieri pe care le-ai facut Cristi. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi face cel putin 2 greseli din cele enumerate, altfel ar insemna sa fim mult prea constienti de propriul comportament in raport cu ceilalti,indiferent la ce fel de relatie ne referim. Nu ne grabim sa analizam ce am facut noi la un moment dat fata de el sau ea ci analizam ce a facut el sau ea vizavi de noi. Si probabil de aici se nasc certurile. Absolut se poate lucra la toate astea pentru a avea armonie. As sta sa comentez fiecare punct in parte…dar mi-e ca nu-mi fac norma azi:)))))
  Din punctul meu de vedere…in ce priveste partea noastra, a femeilor: nu stati cu o femeie care face greseli precum cele de la punctul 2,3 si 9.
  Exceptii: de la punctul 2 -daca femeia e neglijata..ar trebui sa fiti “rezerve” (vezi reclama la “cosmote”)
  – de la punctul 3 – nu am gasit o exceptie 😀
  – de la punctul 9 – uhm..aici e mai dificil pentru ca fiecare din noi are aceasta latura ..a posesivitatii pe care si-o manifesta fata de lucrurile materiale sau fata depersoane. Ramane la latitudinea fiecaruia ..in functie de gradul de posesivitate:D
  Iar Cristi..referitor la punctul 1…cand ai sa fii parinte probabil ai sa intelegi necesitatea de a controla tot ce face copilul tau, pentru ca vei vrea sa-l stii in sigurantza, ferit de rau si pentru asta a-i sa-l indrumi spre binele care-l cunosti tu:). Si imagineaza-ti ca el nu va fi de acord cu acel “bine”:P Stiu ca e sufocant pentru ca pana acum am fost doar copil..dar am iesit cu bine din asta:P

  Reply
  • Copiii sunt alta treaba, dar multe femei au gresita impresie ca ele trebuie sa controleze si sa stie tot, apoi sa dea incuviintarea.
   Daca Hitler era femeie, venea Apocalipsa, sunt ferm convins de asta.
   Intr-adevar, cu o femeie posesiva, razbunatoare si care face crize epileptice cand ies la bere cu baietii, nu merita efectiv sa stau. Been there, done that!
   Nu e vorba ca ar trebui sa nu facem nicio greseala din cele enumerate, ci ca ar trebui sa facem cat mai putine din ele, cat mai rar si bineinteles sa afectam puternic relatia.
   Exista si ifose, momentente mai tensionate, etc, dar daca se exagereaza cu ele, atunci e semn clar al faptului ca relatia pute.
   Si mai e partea de compatibilitate: sunt unii barbati care accepta o femeie dictatoriala si invers, deci trebuie gasite persoane compatibile cu noi, pe care nu le deranjeaza prea mult greselile noastre si bineinteles sa nu ne deranjeze nici pe noi prea multe greselile lor.
   Degeaba e dragoste sau miliarde de ani vechime in relatie, daca nu e compatibilitate.

   Reply
  • “si pentru asta ai sa-l indrumi spre binele care-l cunosti tu”

   Reply
   • cine pe cine sa indrume 🙂 unii oameni nu vor sa fie indrumati (sau ajutati), deci degeaba ai initiativa de indrumare…

    Reply
  • Eu tind sa vad asta ca un proces de formare, prin care invat, experimentez, ma formez.
   Dar daca ajung sa fac de mai multe ori aceleasi greseli si sa patimesc in relatii care au semne clare al faptului ca NU merg, atunci e vina mea si-mi merit soarta.
   Oricum, vorba ta, multa energie canalizata prost…

   Reply
   • daca in perioada asta in care tu iti tot doresti sa te formezi sa experimentezi sa pierzi vremea analizand ce ti se intampla …ete asa cum mergi tu pe strada iti cade o peatra in cap ( stiu ca e cu i…doh) sau se urca o primata cu lant auriu la gat/ceafa la volanul unui chiu shepte alb pe trotuar si iti rupe picioarele… in timp ce astepti ambulanta daca o fi sa vina… la ce te gandesti , ca mori sau ca nu ai inteles care e treba cu ei si cu ele – bre, nu divaghez degeaba dar mai las-o dracu cu femeile si barbatii… e vorba de indivizi si de cat de mult se pot completa unul pe altu – daca nu se completeza atunci relatia e moarta si apar toate intrebarile de mai sus si caracterizarile tale …corecte de altfel dar gresita modalitate de a iti dori sa te perfectionezi…fuck it… mergi mai departe – ca baietii sunt tampiti si fetele la fel nu iti trebe prea mult sa te prinzi – dar daca doi tampiti de astia reusesc sa isi creeze o lume a lor, restul e gargara

    Reply
   • Pe mine ma ajuta sa scriu; mi se intipareste mai bine in cap, aflu si parerea altora si invat mai bine ce sa fac si ce sa nu fac. Oricum merg mai departe, dar ma ajuta daca am lasat cate un semn scris in urma, pentru a sti ca am trecut pe acolo si nu are rost sa repet figura.

    Unii fac yoga, altii canta la violoncel, eu prefer sa-mi pun gandurile in scris, in timp ce-mi vad oricum de viata mea, sperand totusi sa fiu ferit de orice incident neplacut.
    Oricum, intr-o relatie iti dai seama destul de usor daca esti unde tebuie sau nu, ramane doar decizia ulterioara care va face diferenta. Cred ca toti ne dorim o lume a noastra, in care sa fim fericiti; diferenta o fac alegerile personale. Ce-as mai da timpul inapoi…

    Reply
   • Esti un barbat tanar. Iubeste-ti trecutul din care ai invatat, fii recunoscator pentru prezentul pe care il traiesti si pentru viitorul pe care il construiesti pe baza sanatoasa.
    Daca vrei si poti da timpul inapoi… da-l de la Adam si Eva, ca sa nu mai platesti pentru greselile lor. Dar asta ar insemna sa nu mai fii azi. Sa nu mai existe trecutul tau, prezentul tau… si nici viitorul la care aspiri.

    Reply
   • de ce sa dai timpul inapoi? daca nu ai fi trait ce ti s-a intamplat nu ai fi ajuns la concluzia ca ar fi bine sa dai timpul inapoi, deci te contrazici
    eu te-am intrebat si alta data … daca demersul tau e de dezvoltare personala de ce scrii la persoana intai plural? “toti ne dorim” dar tu de unde stii? daca intuiesti …atunci subliniaza, eu cred…ca toti ne dorim or smth – fericirea e o ciudatenie imposibil de cuprins intre cateva litere ale unui cuvant – asa ca nu pot sa inteleg cum te-ai prins tu ca toti vrem sa fim fericiti cand eu si nici tu nu stii ce e fericirea, cat tine ea, de ce ni se intampla si mai ales de ce nu e continua

    imi place de tine – imi aduci aminte de cineva

    Reply
   • Bine, reformulez: “eu consider ca toti ne dorim sa fim fericiti in lumea noastra, dar nu pot stii sigur asta decat in ceea ce ma priveste.”

    Intr-adevar, trecutul e foarte util pentru ca bazat pe el sunt persoana de acum, doar ca ziceam asa, m-ar incanta sa ma duc un pic in trecut, sa rectific anumite chestii si sa revin aici, dar na, bine ca nu am avut parte de nimic grav care sa necesite schimbare neaparata.

    Reply
  • Cred ca noua trebuie sa ne pese de noi, apoi de altii si apoi sa asteptam sa le pese altora de noi. Oricum, uneori ma gandesc la faptul ca totul a fost creat prea asa, sadic, nu e random ce se petrece.
   Cred ca Adam si Eva au facut mari tampenii la vremea lor si acum platim cu totii din cauza asta.

   Reply
   • in primul rand adam si eva nu au existat – daca tu crezi ca noi ne tragem toti dintr-o singura familie inseamna ca ai lipsit grav la orele de biologie – treaba cu cromozomii e pe bune vezi ce s-a intampalt la curtea ludovicilor ca si-o trageau intre ei si au ajuns de tampiti ce erau sa isi dea cu parfum in perucile alea oribile pline cu soareci – true story…
    e atat de scurta viata pentru a pierdea vremea

    e misto ce spui cu a iti pasa primul de tine dar da-mi voie sa iti spun o treaba – in avion (lua-le-ar dracu) ti se spune acelasi lucru – in cazul nefericit( de parca s-ar putea bucura vreun prost) al unei depresurizari iti pui prima data masca de oxigen tie … dupa aia ii ajuti pe cei din jur – adica supravietuieste tu, vaca domnului ca tot te-ai urcat in mizeria asta – mai mult cu un minut decat ala de langa tine sa-l vezi cum moare … nu prea e smecherie nici egoismul dar in cazul de fata nici altruismul

    Reply
   • Combinate in moderatie, altruismul si egoismul sunt foarte constructive.
    Cat despre Adam si Eva, vom dezbate pe aceasta tematica, intr-un alt articol instigator, care e in constructie momentan 😀

    Reply
 12. pfff… s-a incarcat casuta de e-mail cu comentariile de la acest articol…
  lipseste masa rotunda…

  Reply
  • La nevoie, poti alege sa nu mai primesti comentariile prin email 😉

   Reply
 13. 10 greseli in relatii… Aoleu. Asta mi-am zis cand am vazut noua postare. Cat pe ce sa-mi trag si una peste frunte.
  10 greseli. De ce tocmai 10? N-ai gasit mai multe? Doar 10 conteaza? 10 ca si numarul poruncilor? :)) Le-ai luat aleatoriu, sau in ordinea importantei? De la a 11 a isi pierd din insemnatate?
  Ma opresc aici cu sirul intrebarilor, intrucat cred ca I made my point. Nu conteaza cate sunt, cine, cum a gresit si cand.
  Greselile sunt normale pe parcursul evolutiei noastre ca individ, mai ales intr-o relatie. Atata timp cat invatam din ele si gasim pe acel cineva care ne face sa spunem: “this is it” si sa ne oprim din cautari, restul e vorba in vant.
  Referitor la ingrasat si la alte puncte care s-ar putea cuprinde aici, putem cumula mai multe greseli intr-una singura: oamenii se culca pe o ureche imediat ce au intrat intr-o relatie. Se ingrasa, nu mai acorda atentie la detalii, etc. Au impresia ca odata gasita, relatia va merge de la sine, cand de fapt tocmai atunci incepe “munca”. O relatie se intretine si se intretine cu greu. Daca te ingrasi sau nu mai faci unele lucruri pe care le faceai in trecut, e pentru ca ti-a pierit interesul, pentru ca relatia moare si tu nu faci nimic pentru a o intretine, sau pentru ca pur si simplu realizezi ca esti cu persoana nepotrivita. In toate cazurile, nu simti ca trebuie sa dai totul pentru ceea ce-ti doresti. Proababil pentru ca nu-ti doresti acea relatie suficient de mult.
  Cand totul e bine si vine de la sine, cum ar si trebui sa fie, nimeni nu se intreaba cam cate greseli se fac intr-o relatie si care sunt ele in ordinea importantei.

  Reply
  • Cand am vazut comentariu de la tine ma asteptam sa tai si sa spanzuri ce am zis. Pfiu 😀

   Sunt mult mai mult de 10 greseli intr-o relatie, cum ar fi si cea prin care ea sau el raman agatzati de “fostul”, ceea ce e patetic si distructiv. Ori esti cu mine, ori piei satana!

   Foarte bine punctata partea cu ingrasatul si faptul ca intr-o relatie, dupa ce merge bine, dispare de multe ori acea atentie de sine. Mie mi se face sila de asa ceva si sunt in stare sa renunt la relatii de vis daca, ulterior, femela se transforma intr-un android cu tentacule.

   Eh, sunt asa mutle de zis pe tematica asta… asa ca am sa le zic pe toate, pas cu pas 😀

   Reply
 14. MA ORIPILEAZA ” CONSECINTELE” INGRASATULUI (LA FEMEEA MAMA ,O DATA SAU DE DOUA ORI, CU TIROIDA HIPER..,CU MUNCA NENORMATA SI DE CELE MAI MULTE ORI NERECUNOSCUTA,DE FERICITA FAMILIE,CU MIZERIILE ZILNICE INGHITITE ,LA SERVICI, DE LA UN SEF CAM NESIMTIT SI PORC,CU DRUMURILE PTR. ACHITAREA FACTURILOR,CU NEMULTUMIRILE INGHITITE, CA NU-SI POATE PERMITE UN COAFAT ,O PEDICHIURA SI O MANECHIURA SAPTAMANAL, IAR LUNAR UN TRATAMENT COSMETIC,CA NU-SI PERMITE O CROITOREASA DE LUX, DIN CAND IN CAND,CA BANII ADUSI DE SOTUL, SUNT MAI PUTIN DECAT CEI ADUSI DE EA,DEGRADAREA IN CARE INTRA, BENEVOL, LA VIZITELE IN MAGAZINELE DE SECOND HAND, CAND E FERICITA CA A GASIT UN PROSOP SAU UN CERCEAF, DE CALITATE DAR UZAT,CA NU A MAI FOST LA CINEMA SAU TEATRU DE CAND ERAU PRIETENI,CA DE UN PARFUM BUN NU S-A MAI APROPIAT DE CAND ERA DOMNISOARA,CA FERICITA VENIRII PE LUME A COPIILOR, A INDOBITOCIT-O MAI TARE,CA APELEAZA MAI DES LA PARINTII EI PTR. AJUTOARE BANESTI NERAMBURSABILE, FARA SA STIE SOTUL,PTR. CA NU SE MAI DESCURCA IN NICI UN FEL CU SUMA DE RAHAT PE CARE O GETIONEAZA.ADAUGA MUTRELE SI FITELE SOTULUI ,NEGLIJAT SI NEINTELES.DEPRESIA E GATA. SI CUM NU TE TRATEZI LA DOCTOR(COSTA SI NU NE PERMITEM) TE APUCI SI BAGI IN TINE,LA GREU, SA-TI TREACA SUPARAREA. ALTE DOAMNE ,ISI IAU 1,2 AMANTI,CARE LE REZOLVA O PARTE DIN NEVOILE BANESI DAR LE DAU SPAIME REF. LA SOTUL INCORNORAT.) DAR CAND PE BARBATUL LUAT CU CONUNIE, IL “IARTA DUMNEZEU” SI DEVINE INPOTENT , FOR EVER, LOGIC AR FI CA DOAMNA (GRASA,SLABA)SA-L ABANDONEZE PE O MARGINE DE SANT (NU POTI STA CU MORTUL IN CASA VESNIC),DAR FEMEEA ,DOAMNA DESAVARSITA ,DESI GRASA, NU-L ABANDONEAZA SE OCUPA IN CONTINUARE DE EL, CA SI CAND NIMIC NU S-A INTIMPLAT.IL INCURAJEAZA, II RIDICA LA FILEU SI SE PREFACE ELEGANT ,CA TOTUL E PERFECT IN CASNICIA EI DESI FITELE SI NERVII LUI SUNT ACELEASI.ACUM SENTIMENTELE SUNT ALTELE :ATASAMENT,STIMA, MILA +DRAGOSTE(RESTURI),COMODITATE. E O TREABA SERIOASA LA CARE TREBUIE GINDIT MULT. NU-I SIMPLU SA SPUI CA RENUNTI LA O RELATIE (DE CARE AI SI PROFITAT DIN PLIN )DIN CAUZA CA PARTENERUL TAU DE MAI MULTI ANI S-A INGRASAT, S-A INBOLNAVIT GRAV SAU NU MAI E ACTIV SEXUAL.MAI BINE STAI SINGUR CU RELATII DE SEX(CAT O FI)SI NU MAI ITI BATI JOC DE NIMENI. MATURIZATI-VA!!!

  Reply
  • imi pare rau ca am citit ce ai scris

   Reply
  • “alte doamne”… acum am vazut :)))))))))) doamne auzi…

   cristi cred ca ar trebui sa pui un test pentru cine vrea sa posteze cu cateva intrebari simple ex: ai consumat alcool azi… daca da…la ce ora… daca e pana in pranz you failed
   userul de mai sus cred ca face misto totusi

   Reply
 15. AM UITAT CEVA: EGOISTII ,MATERIALISTII,LENESII, BETIVII,CARTOFORII,AFEMEIATII, BRUTELE ,NEEDUCATII(MACAR CEI 7 ANI DE ACASA)E BINE SA SE ABTINA (SA NU SE CASATOREASCA SI SA NU FACA COPII). ASTFEL ,SIGUR VA FI O LUME MAI BUNA.

  Reply
  • Ar trebui dat un test inainte de casatorie. Asa cum se da pentru condus, sa vada daca esti apt sa conduci o masina, ar trebuie sa fie test de casatorie, sa vada daca esti apt sa ai o familie + copii. Sigur ar pica multi…

   Reply
   • Hmm… un test, o evaluare. Evaluarea este o comparatie, se compara un rezultat cu un obiectiv, o apreciere bazandu-se pe o masura. Cine e masura?
    Sau s-ar putea face training-uri, sa fie invatati sa construiasca o familie …si poate nu ar mai pica multi.
    Egoistul nu e apt sa aiba o familie?
    Needucatul nu e capabil sa aiba o sotie?
    Lenesul….
    ………
    Fiecare dintre noi am fost sau mai suntem uneori in aceste pozitii …care e targhetul care ne declara inapti …cine ramane apt de o familie…

    Reply
 16. Pfff… ce subiect arzator e grasimea asta…
  Omul gras sau slab poate fi frumos. Atata timp cat stie ce vrea, cat stie cat valoreaza, nu are adversar.
  Voi istorisi o “poveste”.
  Va spun ca frumusetea pentru o femeie poate fi un “blestem”. Si nu o frumusete iesita din comun …ci o frumusete exterioara impletita cu o frumusete interioara, care atrage barbatii ca un magnet, o atractie irezistibila, nu exista esec, doat feedback. Poate fi un “blestem” pentru ca barbatii nu ii rezista, se indragostesc la prima vedere, cad la picioarele ei ca vrajiti …dar toate astea fara sa cunoasca prea multe despre natura si sufletul ei. Prietenele ii spun sa nu se aranjeze prea mult la intalnirea cu fetele, ca e doar un suc …cu toate astea ea atrage atentia cand paseste intr-o incapere …si se intreaba de ce ea si nu alta …de ce o aleg pe ea si nu alta …doar mai erau atatea fete atragatoare in jurul ei…
  Poate fi un “blestem” pentru ca nu isi poate face prietene cu usurinta …deoarece unele femei, pentru orice “rahat” pe care nu il au ele, e invidioasa pe cealalta …pentru ca nu poate avea prieteni cu usurinta din randul barbatilor, deoarece le starneste atractia…
  Poate fi un “blestem” pentru ca se simte permanent o “prada” …si ridica un zid in jurul ei, a invatat sa fie acida, a trebuit sa creasca fara prea multe si a invatat pasind viata …si astfel, dupa zid, raman ea si “blestemul” ei.

  Reply
  • Frumusetea vine cu un pret, de multe ori prea mare…

   Reply
  • e ca si cum ai spune ca e nasol sa fii bogat
   prieteni/prietene oricum e greu sa iti faci, nu conteaza cum arati sau ceea ce faci
   e misto sa fii acid si sa ridici un zid – pana la urma prietena ta 😛 cauta sa gaseasca un caracter(e) suficient de zdravan sa treaca peste acid si destul de zvelt sa urce zidul si sa nu isi rupa gatul o data ajuns sus – nu il vad ca si blestem e doar un ciur cu sita deasa atata tot – e tare prietena ta, ar trebui sa o inviti mai des pe aici

   Reply
   • Exact …caractere.

    Reply
  • Uite, vezi, de frica masinilor nu mai traversam strada. Sunt exagerat de multi barbati de treaba, care ar putea face o relatie excelenta cu prietena ta, dar pentru ca ea ridica acel zid in preajma ei, patimesc si altii.

   Vad in fiecare zi femei frumoase, dar simt unele care ofera un tratament glaciar numai cat faci un schimb de priviri cu ele si mi se taie INSTANT cheful de ea.

   Daca nu stie sa-si menajeze mai bine avantajele si sa faca diferenta intre barbati si maimutze, atunci o sa faca la fel ca multe alte femei, o sa se izoleze si de oamenii buni.

   Si uneori am surpriza sa nu-mi iasa o relatie cu o femeie, doar ca sa vad ulterior ca s-a bagat intr-o relatie cu un cocalar si apoi regreta. Cand sa iasa si ea de dupa zid, a calcat in balega, dupa ce a ignorat constant barbati care doar viseaza la o femeie ca ea.

   Si viata nu e facuta sa astepti, apoi iei direct un partener cu care vei fi atat de fericita, incat se vor scrie povesti dupa relatia voastra. Trial and error se numeste. Incerca, schimbam relatii, pana ne gasim in cea potrivita. Dar na, e mai simplu sa ne ascundem si sa-l asteptam pe Fat Frumos sa escaledeze zidul si sa ne salveze…

   Reply
   • tu spui de fapt ca iti proiectezi pe fata aia frumoasa pe care o vezi pe strada o idee de relatie pe care o vezi tu ideala – s-ar putea sa fie bine ca te ignora si ca are nasul pe sus… by the way, ia-ti bemveu si nu o sa mai ai parte de respingeri de astea :)))

    Reply
   • Da, n-ar strica un bi em dabăl iu, dar atunci nu ar fi ea genul de femeie cu care as iesi. Adica daca vine doar pentru masina, o voi trata ca pe o femeie usuratica, deci simple aventuri, in nici un caz nu voi avea relatie serioasa cu ea…

    Reply
   • Daca te vrea la pachet …pe tine si masina …

    Reply
  • De multe ori apreciem ceea ce nu mai este. Cred ca uneori ne prind bine anumite experiente tragice, pentru ca dupa ele incepem sa apreciem cu adevarat darul vietii si toate micile bucurii, care de fapt sunt cele mai importante.

   Uneori nu vedem padurea din cauza copacilor…

   Reply
   • niciodata nu iti prinde bine o experienta tragica… nu exista o asociere intre astea doua
    daca nu poti sa te bucuri de ceea ce ai – a il pierde nu inseamna ca e singura modalitate de a aprecia ce ai avut

    Reply
 17. ploua si ca un facut la winamp pink floyd …keep talking … but i’m lost for words – voi ce ati facut azi cu prietenii vostri? am avut o zi mizerabila…pot sa spun aici?

  Reply
  • Please do 🙂

   Reply
   • http://www.youtube.com/watch?v=eX3KrXFAsd0
    ce e mai ciudat sa ai o casa goala sau sa nu ai o casa… am fost/sunt in ambele si nu m-am hotarat inca – daca imi spui ca pe aia goala o umpli sau pe aia pe care nu o ai o vei avea… n-ai inteles nimic
    de fapt cred ca nici eu n-am inteles mare lucru din viata asta

    Reply
   • esti singur cand nu esti singur…

    Reply
   • Nu am inteles expresia ta Elena, chiar daca m-am focalizat sa o cuprind.
    Zile nasoale avem cu totii si stiu ca dupa ploaie vine soarele, nu are altceva ce sa vina…

    Reply
   • E posibil ca prietenul tau, grecu, sa se simta singur.
    Uneori ma intreb …de ce sunt singura cand nu sunt singura?!
    Pot fi intre 50 de oameni si totusi sa ma simt singura …pot sa fiu intr-o casa plina si sa ma simt singura …pentru ca ma aflu printre oameni, dar nu sunt una dintre ei …neexistand atitudini, comportament si idei bazate pe valori comune.

    Reply
  • Poate te ajuta… N. Steinhardt
   “Am intrat in inchisoare orb, cu vagi strafulgerari de lumina, dar nu asupra realitatii, ci interioare, strafulgerari autogene ale beznei, care despica intunericul fara a-l risipi si ies cu ochii deschisi …am intrat rasfatat, razgaiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose …am intrat nemultumit, ies cunoscand fericirea …am intrat nervos, suparacios, sensibil la fleacuri, ies nepasator …soarele si viata imi spuneau putin, acum stiu sa gust felioara de paine cat de mica …ies admirand mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul …ies impacat cu cei carora le-am gresit, cu prietenii si dusmanii mei, ba si cu mine insumi…”

   Reply
   • Acum, cand planeta e tot mai populata, ne simtim tot mai singuri. Cunosc din plin sentimentul si inca nu am facut lumina asupra lui, dar mai e timp.

    Reply
   • Nu are importanta numarul oamenilor de pe planeta …
    Cum ai putea face “lumina”?

    Reply
  • @grecu
   Poate te ajuta… N. Steinhardt
   “Am intrat in inchisoare orb, cu vagi strafulgerari de lumina, dar nu asupra realitatii, ci interioare, strafulgerari autogene ale beznei, care despica intunericul fara a-l risipi si ies cu ochii deschisi …am intrat rasfatat, razgaiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose …am intrat nemultumit, ies cunoscand fericirea …am intrat nervos, suparacios, sensibil la fleacuri, ies nepasator …soarele si viata imi spuneau putin, acum stiu sa gust felioara de paine cat de mica …ies admirand mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul …ies impacat cu cei carora le-am gresit, cu prietenii si dusmanii mei, ba si cu mine insumi…”

   Reply
   • multumesc – cred ca am inteles

    Reply
 18. Cristi, de cateva seri avem activitate pe site-ul tau. M-ai “prins” in weekend-ul de relaxare, dedicat relationarii. Acest articol are 90 de comentarii, predominand “trio-ul”: you, me and grecu …am fost si off topic …insa am relationat

  Reply
  • Deci ai realizat ce ti-ai propus. Si poate ca nu suntem asa singuri, ci doar neintelesi.
   Poate toate greselile pe care le facem in relatiile de cuplu si cele sociale au la baza multe neintelegeri sau dificultati in exprimare si comunicare, lucru care ne poate izola.

   Reply
   • Da. Am fost “psihologul” cunoscutilor. Ma simt putin epuizata, insa cu satisfactia ca vor vedea ziua de maine mai frumoasa.
    Posibil ca in relationarea cu ceilalti, mesajele noastre sa nu fie “decodificate”, datorita noua, a limbajului de comunicare si persoana careia ii transmitem mesajul sa nu il “decodifice” sau sa nu il “asculte”.
    Nu ma simt neinteleasa …ma iubesc si ii iubesc pe cei din jurul meu, iubesc sa cunosc oameni cu care pot impartasi si un zambet …am primit o lectie de viata de la o necunoscuta acum doua zile …o fetita in varsta de 5 ani …inca sunt entuziasmata de aceasta experienta …m-a ajutat sa ii “ridic” pe ceilalti.
    Voi scrie un articol pe blog despre procesul de comunicare …insa eu il cunosc mai bine pe cel folosit in afaceri …tu poti veni cu ce cunosti …si poate ne vom imbunatati comunicarea.

    Reply
   • Voi face sumar si la cartea lui Carnegie despre arta de a vorbi in public. Pana atunci, astept sa-ti citesc blogul si nu trebuie sa uitam ca a “relationa” nu inseamna doar a scrie la tastatura, ci trebuie amestecat si cu o socializare fizica.

    Iar cand ajuti pe altii, de fapt pe tine te ajuti cel mai mult 😉 Acesta este un principiu infailibil si incontestabil al vietii.

    Reply
   • Ce coincidenta …eu citesc “Cum vorbim in public” Dr. Laurie Rozakis, edit. Curtea Veche. In librarie, dintre cele doua, am ales-o pe aceasta. Datorita tie ma voi informa si din cealalta.
    Sigur ca nu i-am tinut la tastatura, i-am dus in natura.
    Mie nu-mi place cum suna principiul asta.

    Reply
   • de fapt tu stii “povestea” mea cu vorbitul in public – concurs, trainig etc – 😛

    Reply
   • m-a vindecat candva un om pe care nu o sa il uit niciodata … cu o imbratisare – la momentul la care nici nu stiam ce e aia sau ca merit

    cum ai descrie o imbratisare in cuvinte incat sa fie la fel de “cuprinzatoare” ?

    Reply
  • am insirat litere asezate in forme de cuvinte cu oarecare inteles pe un text box… asta e interactiunea in vremurile noastre – multumesc dar as fi vrut sa fiu contemporan cu balzac

   tocmai tipul asta de comunicare/surogat de comunicare ma indeparteaza – adica unul gaseste modalitatea comoda de a-si arunca degetele pe o tastatura rece prin care comunica – astfel nu mai simte/se pacaleste ca nu mai simte departarea de el insusi si de cei dupa care tanjeste – oricare ar fi aia

   cuvintele sunt bune insa le simt foarte periculoase avand tendinta de a elibera din presiunea care te/ma face sa cauti febril pana gasesti ce iti trebuie – daca o exista…

   si oare nu e lasitate si/sau lipsa de etica sa va spun voua ce simt intr-un moment?

   @ elena
   ce faci cand esti singur intre 50 de oameni si nu poti face compromisul de a le invata/imita limba – eu am stiut mai demult sa ii ignor apoi sa ii urasc…apoi sa ii invidiez… acum nu mai stiu

   Reply
   • “si oare nu e lasitate si/sau lipsa de etica sa va spun voua ce simt intr-un moment? ”
    Este ceea ce crezi/simti.

    Reply
 19. Iti recomand ceva interesant de citit Don Miguel Ruiz ” Arta de a iubi”.

  Reply
  • Suna interesant, am sa vad daca pot face rost de carte. E drama? La final ea moare si ramane el singur cu 5 copii si paralizat? Eh, glumesc, o citesc daca dau de ea 😉

   Reply
   • era printre cursurile mele de psihologia cuplului… un psihoterapeut cu o teorie interesanta despre relatia perfecta.

    Reply
   • maxim 7 pagini :p

    Reply
   • Atunci, TE ROG frumos sa-mi dai si mie materialul daca poti, sau unde il gasesc. Ma intereseaza mult ideile despre relatia perfecta 😀

    Reply
  • vreau sa-ti spun ca esti o persoana foarte inteligenta si tot ceea ce ai scris este adevarat si este chiar ca o lectie de viata pt ca oamenii sa citeasca si sa invete sa nu faca si ei aceleasi greseli.numai ca unii oameni nu vor sa bage la cap aceste lectii.continua tot asa si vei ajunge departe.

   Reply
   • Nu stiu ce sa zic despre termenul de inteligenta, dar apricez complimentele tale si nu pot decat sa ma bucur daca iti place ce scriu aici. O voi tine tot asa, ba chiar voi face si mai bine 😉

    Reply
 20. Referitor la greselile femeilor, in special mi-a placut punctul 8 pentru ca eu zic k o femeie cum se vede cu verigheta spune adio la dieta,lucru care putine il constientizam este ca mereu dar mereu ,nu conteaza k avem 28 sau 50 de ani trebuie sa aratam bine ,mai ales k femeie e esential,pentru ca din acest mic detaliu putem sa indepartam barbatul de langa noi cu mare usurinta,pt ca tentatia e mare,ofertele deasemenea si uite un motiv pt care un barbat inseala si aici fac legatura cu ce ai sp tu in unul din articolele tale precedente cu barbatul e un porc,dar acum pe bune,omu in esenta lui e un animal :)) asa ca eu zic ca toate damele sa fie foarte atente la aspectul fizic si nu numai pt barbat dar si pt ele,sa se simta sigure sa se simta comfortabile in propia piele si printre altele sa mentina interesul aprins fata de barbat .

  Reply
  • Foarte multe relatii se destrama din cauza cresterii in greutatate. Si foarte multe frustrari apar de aici, deci e nevoie de respect de sine inainte de toate…

   Reply
   • Buna seara, voua,
    sper ca acest fie sa fie ceea ce caut de atata vreme. Sper sa nu gresesc deoarece sunteti atata de tineri…
    Legat de subiect, aveti dreptate, sunt cele mai constante greseli dar, din vina amadurora: chiar de curand, m-am confruntat cu sotul meu, intr-o discutie legata de faptul ca m-am ingrasat. DAR!!! dupa atatia ani de casnicie, in care am acceptat tot felul de marlanii, nu ma mai intereseaza pentru parerea lui , ci pentru mine. Da, m-am ingrasat! sunt disperata si eu! Nu sunt o fire puternica, ma exprim mai binisor in scris, cel mai bine in gand. De emotie, ma balbai si divaghez cand sunt luata prin surprindere la intrebari si ma simt gata vinovata. Nu reusesc sa ma fac inteleasa si lumea ma ia de fraiera. Dar cand sotul meu mi-a reprosat greutatea, m-am concentrat si i-am raspuns: cand eram slaba nu mi-ai spus niciodata ce bine arat, ce mandru e de mine, de iubit nu mi-a marturisit-o niciodata doar daca-l intrebam eu. El spune, ca-n filme,ca dragostea se dovedeste. Baieti, fete! Dovediti-o, dar nu asa enigmatic ci mai cu putere, sa se simta! Greselile enumerate mai sus sunt cele ale celor care contabilizeaza “favorurile” pe care le fac celuilalt. Eeeu, vorba lui Gigi, m-am lasat e tigari pentru el, el a considerat ca mi-am facut mie un bine! el s-a jucat in timp de-a fumatul si am avut o tentativa cu ani in urma sa ma las, la vremea aceea nu s-a “lasat” el, ca “ce-am cu el?” daca vreau, pot sa fac abstractie de el.Ei? va intreb: daca acest tip de  maruntisuri sacaie in casnicie, nu ai sentimentul neimplinirii? Zici: de ce nu pleci? Pai, pe vremea lui Ceausescu mai puteai spera la o locuinta, azi doar la case cu chirii exorbitante in conditii de nesiguranta materiala. Daca v-ati gandit sa ma combateti, faceti-o cu propuneri  concrete , ca teoria da bine in aforisme, carti si filme. Caci, eeeu, am fost asa desteapta ca mi-am vandut apartamentul cu ani in urma ca nu ne permiteam financiar sa-l mai sustinem si omul meu nu credea ca poate aduce bani prin inchiriere catre  p.j.-uri. Si, unde sa ma duc? Azi, nu am pe nimeni apropiat, nici copii, nici frati, nici parinti. Nu pot sa discut atat de deschis cu prietenii care ofera la vedere viata lor implinita, in psiho/psihi inca nu am incredere si mai sunt si scumpi, caci de, e in trend crescator meseria lor. Asa ca, rar voi mai vedea , imaginea pe care o urmaream intr-o vara, cu ani in urma, a unei perechi de oameni in varsta, care in fiecare seara, la o anumita ora ieseau la plimbare, tinandu-se de mana, gangurind ca doi porumbei. Dragostea e cea in care cele de mai sus nu exista decat pentru a face gazeta de perete cu “Asa da! As nu!” Care nu sunteti casatoriti asteptati, cunoasteti-va binesi nu confundati stresul in asteptarea sexului cu sentimentul de a nu putea trai fara acea persoana, e asa de frumos sa iubesti, sa fii iubit, sa stii ca ai pe cine sa contezi, ce el esti tu in oglinda!!! De multe ori m-am gandit ca m-am grabit sa ma marit, azi fetele au 28 de ani si sunt singure si mamele lor nu mai dispera, asa cum era pe vremea mea, care , m-am maritat la 21.
    Noapte buna!

    Reply
    • De unde stii cat de tineri suntem? Stii poate despre mine, dar restul? Te asigur ca sunt multe varste care isi lasa comentariile constructive aici…

     Daca oamenii nu s-ar mai casatori asa “ca trebuie”, ca e vremea, s-ar evita multa suferinta. Multi dintre noi stim de la inceput daca suntem pe aceeasi lungime de unda cu partenerul, dar in mare parte ne amagim ca va fi bine, ca asa sunt relaltiile, ca trebuie multe sacrificii (inutile).
     Imi pare rau de ce-mi povesteti si sper sa fie cat mai bine totul, dar stii deja ca depinde de tine asta…
 21. super dragut subiectul pe care l-ai atins.
  Observ acum o mica latura a umorului cand te detasezi de restul ideilor ambitioase pe care le ai pe site.
  Daca mai ai nevoie de inspiratie te invit sa citesti ” http://wdicmschickflicks.blogspot.com/ ” .Este scris de mine si sper sa nu te superi daca unele(majoritatea) sunt in engleza. Te salut .

  Reply
 22. “în loc să cheme un electrician, face el experimente luminoase prin casă” :))

  Reply
  • Asta e si bine si rau, depinde de interpretarea fiecaruia. Eu am devenit in copilarie bun prieten cu electricitatea, incearcand sa fac tot felul de experimente. Cred ca si asta este o latura a creativitatii 🙂

   Reply
 23. eu te sustin la partea cu ingrasatul. am chiar o vorba : de ce tb sa fim triste, seduse, abandonate, nefericite ca sa aratam bine? cum picam intr-o relatie explodam ca pop-corn-ul . mi se aplica :)))) asadar fac eforturi sa revin la forma care m-a consacrat :)))

  Reply
  • “cum picam intr-o relatie explodam ca pop-corn-ul” hehe, frumos zis. Bine, nici barbatii nu sunt departe de a fi popcorn in relatii. Culmea, am vazut ca silueta buna se mentine la suferinta si despartiti, na, deci tot exista avantaje in relatiile care nu merg 😀

   Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eleven =