azi este ziua ta!

today is your special day - astăzi este ziua tasubiect: astăzi este cea mai deosebită zi a vietii tale, toată ziua!
categorie: provocare de a-ti trăi o zi din viată la intensitate maximă, un maraton de pozitivitate
timp de citit: aprox. 9 min

La servici s-au adunat o grămadă de lucruri de făcut, pe care le-ai amânat datorită multitudinii de task-uri pe care ti le-a dat seful tău, care te consideră un superman. Interminabilele cursuri si examene inutile s-au instalat tacticos în programul tău de viată din viitorul îndepărtat. Problemele financiare sunt deja impregnate în miezul sufletului, sabotând orice initiativă constructivă de a trăi.

Si totusi, prins de forfota scurgerii timpului si a îmbătrânirii premature, ai uitat ceva. Ai uitat că astăzi este o zi specială! Azi e ziua cea mare, în care nu sărbătoresti neapărat sărbătoarea numelui sau a nasterii, ci altceva mult mai important, sărbătoresti viata si fiinta ta. Azi este ziua în care te încăpătânezi să rămâi cât mai bine-dispus(ă), în ciuda prea-multor motive de a te simti exact opus.

Astăzi e ziua în care familia ta angelică sărbătoreste alături de tine o nouă experientă în plan fizic, pe o planetă aparent singură si izolată într-o galaxie fără viată. Astăzi ti-ai propus să faci un maraton al zâmbetului, luminând chipul tău si întâmpinând cu multă căldură pe cei cu care interactionezi. Stii că acest lucru implică multă vointă si sacrificii, dar te-ai decis ca astăzi să alimentezi o zi întreagă focul dragostei de oameni, de viată. Nu astepti nimic în schimb, dar stii că te simti tu bine în interior când emani dragoste si bunăstare, deci ai doar de câstigat.

Tot astăzi este ziua în care ai decis să faci cel putin un singur pas în directia pasiunilor tale si a celor mai îndrăznete idealuri. Nu te afectează afirmatiile descurajatoare în care ti se explică academic faptul că esti prea idealist si visător. Pasiunea este combustibilul regenerabil ce îti conferă o traiectorie si un scop în fugitiva călătorie terestră si ai ales ca măcar astăzi să te scalzi în abundenta ei coplesitoare.

Azi ai decis să faci un pas pentru a te apropia câtusi de putin de ceea ce te pasionează cu adevărat, desi rutina degradantă a vechiului mod de gândire te ademeneste hipnotic într-un dans robotic, în care organismul abia mai poate tine pasul. E clar, azi ti-ai promis din suflet că te vei stresa cât mai putin, stiind că stresul inutil nu te avantajează.

Azi ai recunoscut, în sfârsit, că vei muri până la urmă si nu contează overdraftul de pe card pe care l-ai cheltuit si-ti va lua probabil un secol pentru a-l pune la loc. Ai înteles că nu vei lua cu tine nimic din obiectele materiale care aici îti conferă senzatia de confort temporar. Cu tristete ai înteles, tot astăzi, că nimeni nu-si va aduce aminte de tine pe termen lung după ce vei muri, dacă tot cei vei face în viata asta va fi doar să existi.

Cu multă bucurie ti-ai dat seama că orice amâni si nu trăiesti la momentul potrivit, va rămâne doar o umbră fadă în vortexul ce distorsionează esenta timpului, după care vei alerga cu o viteză oarbă pentru a încerca să experimentezi cu întârziere trecutul. Stii bine că amânarea este sământa abandonului.

Azi este ziua când vei lua o pauză de câteva minute pentru a asculta fosnetul frunzelor din copacii care se bucură de prezenta ta, vei respira aerul pe care ei l-au purificat special pentru tine. Vei urmări murmurul ierbii umede si vei închide ochii în timp ce vei inspira adânc mireasma florilor ce-ti oferă parfumul lor cu dragoste neconditionată. Poti emana recunostintă pentru faptul că trăiesti alături de familia ta divină, îmbrăcată în costume degradabile.

Azi alegi să îti iubesti organismul, să îti accepti cu dragoste silueta si micile imperfectiuni genetice si îti promiti că măcar azi vei mânca mai sănătos si natural, vei face doar azi putină gimnastică si vei ignora stirile descurajante despre mortii din mediul rural şi criza economică. Ai ales ca astăzi să înveti ceva nou, constructiv, indiferent de domeniu. Azi ai decis să ai grijă de sănătatea ta fizică si psihică, multumind pentru experientele care te provoacă să cedezi.

Ai stabilit că orice s-ar întâmpla astăzi, vei stii că este ceea ce ai atras si că este spre binele tău, chiar dacă pe moment experientele pot veni mascate sub forma unor evenimente nefaste. Accepti cu nerăbdare următoare aventură, provocând universul la ceva cât mai deosebit si aparent greu.

Stii bine că scopul fricii este în mare parte acela de a-ti arăta drumul spre evolutie, locul în care dacă te îndrepti, vei experimenta vizibil disiparea fricii si vei urca o nouă treaptă spre linistirea sufletului tău. Astăzi ai ales să-ti îmbrătisezi familia, colegii, prietenii si vei oferi dragoste tuturor celor cu care vei intra contact.

Ai aflat deja că fiecare dintre noi poartă o pancartă vizibilă doar în planul metafizic, pe care scrie: “te rog întelege-mă”. Stii bine că nu te vei culca până nu ai făcut chiar si cel mai mic pas care să te apropie mai mult de drumul cel mai potrivit existentei tale. Astepti cu nerăbdare noile provocări, experiente, interactiuni umane, pentru că azi e ziua specială în care nu ti se va întâmpla nimic cu adevărat rău, astăzi este ziua ta!

Dar ziua se sfârseste în curând si mâine vei fi prins iar în dansul  mediocritătii. Ce mult ti-ai dori să fie si mâine o zi specială, să fie iar ziua ta, în care să îndrăznesti să visezi, să râzi cu dragoste în fata furtunii personale si să actionezi constructiv în evolutia materială si spirituală. Ai vrea ca mâine să ai putere să faci toate aceste lucruri si fiecare zi să fie ziua ta.

Probabil stii deja, dar ziua ta poate fi în fiecare zi dacă alegi tu asta. Nimeni nu-ti poate lua puterea interioară de a-ti serba zilnic ziua, pe care o vei putea face chiar mai deosebită decât cea precedentă.

Azi este ziua ta, la multi ani, cât mai multă dragoste, curaj si pasiune! Sărbătoarea vietii să fie în zilnic în sufletul tău!

Autor: cristi

Notă: Dacă găsesti informatie interesantă aici, poti ajuta prin a distribui mai departe si mai ales poti adăuga comentarii. Părerea ta este cel mai bun feedback pe care îl pot primi. Si dacă crezi că proiectul fabw merită, te poti implica în mod direct folosind pagina de proiecte. Multumesc pentru că esti tu.

29 Comments

 1. Eu voi face chiar sport astazi. Astfel, trupul meu de zeu, se va mentine la parametri fizici optimi.

  Reply
  • Da, orice zeitate mai are nevoie de putin sport, ocazional.

   Reply
 2. :))) si eu ma duc azi la spinnig. In fiecare dupa-amiaza imi rezerv o plimbare prin parc sa ascult sunetul vantului….

  Reply
  • Suna foarte bine 😉

   Reply
 3. Mulţumesc.

  Reply
  • Placerea e si de partea mea 🙂

   Reply
 4. CARE IMPERFECTIUNI GENETICE ?????
  IMPERTINENTULE!
   
  …. la multi ani …

  Reply
  • Fiecare si le cunoaste in detaliu 😀

   Reply
 5. Minunat…eu as caracteriza tot ceea ce ai scris aici ca fiind ,,definitia fericirii,, ;te felicit pt tot ceea ce faci si mult noroc in continuare. < Immer  unter den Besten>;.)

  Reply
  • Ma bucur daca ti-a placut, mehr zu kommen!

   Reply
 6. Da…uitam de noi si ne trezim imbatraniti si cu multe regrete….Sper sa deschida ochii cat mai multi dintre noi!
  La multi ani! 🙂

  Reply
  • La multi ani si pentru tine 😉

   Reply
 7. Multumesc mult! Orice zi merita traita, chiar orice clipa, suntem oameni si trebuie sa savuram din plin ceea ce ne daruieste viata. Desigur cu anumite limite 😀 La multi ani!

  Reply
  • Multumesc si eu, la multi ani!

   Reply
 8. Excelent articol! De parca ai fi cerut parerea si mie!
  Oare vom stii vreodata,mai mult decat in inima, sa ne rasfatam trupul, mintea si sufletul ?
  Nu faceti ca …noi! Traiti intens !
  La multi ani!

  Reply
  • Sa traim cu totii intens, la multi ani!

   Reply
 9. ziua mea pe 5 mai , sf irina , numai  eu stiam ca exista in calendar . cand m am trezit cu prieteni urandu mi la multi ani ! dar se pare ca da , astazi este ziua mea ! la multi ani si voua !:)

  Reply
  • Si poate fi oricand ziua ta, de preferinta in fiecare zi 😉

   Reply
 10. Da un dar minunat e fiecare zi . Asa ca se ne bucuram de ce ne ofera, ce ne putem oferi sau putem oferi.

  Reply
  • Ce alegem sa ne oferim si ce alegem sa oferim altora, cam la asta se rezuma.

   Reply
 11. Vin cu propunerea sa ascultati “Andain – you once told me”  cand cititi acest articol. Cum zicea cineva parca m-ai consulatat si pe mine cand ai scris acest articol.

  Reply
  • Am puteri telepatice, n-am ce-i face…. Am sa incerc melodia aia.

   Reply
 12. imi place articolul tau… mooolt…
  stii cum e dp parerea mea:P .fiecare  avem visele noastre,dorinte ascunse indiferent ce si cum, dar dk nu avem vointza si nu n dorim din tot sufletul acel ceva , si mai ales ne mai lasam si descurajati de alti, nu o sa n atingem nici d km acel vis…
  si da ai dreptate amanarea duce la abandon..
  si piesa e super….
  tell me what  hapen` to me????…..:X(sper ca am sc bn :D:D:D)

  Reply
  • Nu e problema ca nu avem vointa, ea este mereu disponibila in noi, doar ca uneori alegem sa credem ca nu o avem si asteptam sa ne fie trimisa pachet de undeva din nori. Avem integrat absolut tot ce ne trebuie pentru a trai o experienta cat mai deosebita aici 😉

   Reply
 13. ma uitam pe video blog… arata binisor…un tip insa… renunta la accentul moldovenesc.. nu ma intelege gresit…nu o spun cu rautate… de loc sunt tot din gl.. dar.. deranjeaza.

  Reply
  • Alea sunt niste filmari de incalzire, intentionez sa refac totul mult mai profi, dar nu am nicio intentie sa renunt la accentul meu 🙂 Ca si cum i-as spune unui irlandez sa vorbeasca engleza americana.

   Reply
   • comparatia nu este tocmai potrivita.. era doar o sugestie oricum..

    Reply
   • Am inteles ce spui si apreciez sugestia, imi recunosc accentul. 🙂

    Reply
   • bine zis Cristi:) asa e astazi e ziua mea:X totul e posbil si sunt constient de asta si e normal si va fi si totul e mult mai importatn decat sa crezi ceea ce se castiga greau dar merita AZI E ZIUA FIECARUIA SI ASA AR TREBUI SA FIE FOR EVER ROR A BEETER WORLD:X tineo tot asa:X bafta la toti today is my day:):X

    Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 6 =