busola inimii

the-heart-scompass[...] - Bun, cred că suntem gata acum pentru experienta asta pământească. Am stabilit tematica principală și avem libera alegere cum să o ducem la capăt.

- Dar.. stai un pic! Și dacă cumva mă implic total în acel miraj fizic și voi pierde astfel legătura cu tine? Cum pot să rămân pe drumul meu dacă nu te mai pot auzi? Ai văzut ce se-ntâmplă pe planeta aia albastră? Sigur că din poziția noastră actuală are sens de ce multi dintre noi aleg acea experientă si provocările extraordinare ce au loc acolo. Dar odată ajuns în acea zonă, știi sigur că-mi voi pierde memoria inimii, voi avea experienta de a nu-mi aminti de mine.

- Ăsta este într-adevăr un examen de Masterat pe care îl dăm, absolvim astfel la un nou nivel de existentă, dar stai fără griji că avem un mecanism de siguranță. Când vei ajunge pe acea planetă albăstruie, cel mai probabil te vei identifica cu actorul pe care ai ales să-l joci, dar când te vei întreba de ce ești atât de amnezic si care e scopul tău acolo, cel mai bun lucru pe care îl poți face este ca întotdeauna, continuu si indubitabil să alegi să faci ceea ce te pasionează cel mai mult, fără niciun fel de așteptări asupra rezultatului final care ar trebui să vină.

Nu condiționa rezultatul prin auto-sabotare si așteptări inflexibile, ci mai degrabă lasă toate ușile deschise. Continuă să faci tot ce te pasionează cel mai mult, în fiecare moment, fără să conteze dacă este ceva extraordinar de important sau ceva aparent nesemnificativ, ca o simplă plimbare în parc. Toate etapele sunt legate între ele, evoluție progresivă către echilibrul spiritual. Suferința este o rezistentă împotriva echilibrului tău natural si da, vei experimenta din plin acest sentiment, cât timp alegi să deviezi de la ce te pasionează cu adevărat.

- Sună destul de complicat, dar totodată ridicol de simplu.

- Pare simplu, pentru că asa este, dar devine aparent complicat când intri în joc. Cortina va fi foarte groasă, dar vor fi multe situații de fuziune, în funcție de cât de conectat vei alege să fii. Dar indiferent ce se va întâmpla și oricât de mult va fi creierul tău bombardat cu programare falsă și negativă, trebuie să continui mereu să faci ceea ce te pasionează cel mai mult.

Ăsta e biletul tău la locurile din tribuna celui mai înalt nivel al conștiinței globale, dar trebuie să crezi în asta, să ii dai voie să te susțină. Îndoiala nu este prietenul tău în acea stare sufletească. Te vom ghida la fiecare pas. Ești parte din mine, nu am cum să te abandonez, dar acesta nu este un joc simplu în care ne avântăm.

Vei avea multe situații în care te vei simți pierdut, confuz, vei suferi, totul face parte din tema jocului, vei avea îndoieli, dar poți mereu să ai încredere totală în pasiunea ta, nu te va minți niciodată, pentru că va fi limbajul prin care voi comunica cu tine, va fi experienta fizică a dragostei noastre pentru tine.

Scopul tău este să pornești această aventură extraordinară si plină de provocări, dar trebuie să fii atent să nu devii una cu actorul niciodată, îți scrii singur desfășurarea povestii tale. Tine busola inimii mereu activă prin a-ți urmări pasiunea, entuziasmul, fără niciun fel de așteptări pentru cum ar trebui să se desfășoare lucrurile si de ce anume alegi să faci ceva ce te pasionează cu adevărat. Trebuie să ai încredere în pasiunea ta, pentru că astfel ai încredere în tot ceea ce există și Existenta niciodată nu te va ghida undeva unde e rău pentru tine.

- Bun, deci să-mi urmez mereu pasiunea, am înțeles. Pot să-mi păstrez această ideea în memorie când voi coborî în Joc?

- Vei păstra această amintire si vei acționa conform ei în timpul copilăriei, dar va fi smulsă din memoria ta prin sistemul de valori și credințe al altor colegi din joc. Face parte si asta din tematica principală a jocului, vei primi provocări să uiți, din partea părinților, a societății, televiziunii, prietenilor tăi și multor altora. Nu vei fi stimulat să gândești și să acționezi creativ, ci vei fi programat ce anume să gândești. Depinde de tine cum vei rezista acestui test și dacă vei urmări mereu felinarul din întunericul auto-impus, lumină care mereu te va aduce înapoi la dragostea necondiționată a energiei infinite din care facem parte cu toții.

- În regulă, cred că sunt gata acum, să înceapă jocul!
- Dragoste necondiționată pentru tine, fratele meu etern!

[...] Cel mai puțin drăgăstos sunet mă trage brusc înapoi. Este alarma ceasului meu. Deschid ochii cu o mâhnire profundă pentru confruntarea încă unei zile pline de provocări. Superbul ei păr lung îmi acoperă jucăuș partea superioară a corpului. Abia s-a trezit și ea, exprimând sentimente similare lipsite de dragoste pentru ziua care tocmai se desfășoară.

- Am avut un vis nebun de tot, scumpa mea, nu o să îți vină să crezi cum a fost!
- Ai visat cumva că alarma de la ceas nu a pornit și noi nu trebuia să mergem la servici?

- Chiar mai bine, era ceva despre… ah îmi scapă… ceva despre o familie mare pe care o aveam si îmi spuneau să fac…. să fac… ceva… Ce mă enervează cât de repede se pierd unele visuri! Dar categoric îmi amintesc un cuvânt care îmi apărea peste tot în vis.

- Care anume?
- Pasiune! Ceva… ceva… pasiune!
- Păi, până îți amintești întregul vis, eu mă duc să fac cafeaua. Visele sunt frumoase, dar e bine să revenim la realitate, dragul meu, și să ne axăm pe lucruri mai importante. Nu trebuie să investim prea mult timp în ideea de pasiune-autosugestionată, trebuie să ne uităm la ce este real și acum scopul nostru este să muncim cât de mult putem pentru a ne califica pentru acel împrumut bancar pe 25 de ani, pentru a ne permite un apartament-cutie.

- Da, ai dreptate, trebuie să ne axăm pe ideea asta. Dar trebuie să recunoști că viata ar fi mult mai frumoasă dacă am face doar ceea ce iubim să facem, în loc să alegem ce ni se spune că trebuie să facem. Am un sentiment ciudat că parcă e mai mult în viata asta decât alergătura după un salariu bun.

- Sunt doar idei idealiste, dragul meu, e timpul să te trezești sau vei întârzia la servici. Ceva… ceva… pasiune. Urmează-ți pasiunea, fără așteptări… Ar putea fi ăsta ghidul meu spre regăsirea personală? Nah, n-are cum să fie atât de simplu.

[...] Deci, dragi elevi, cum a fost weekend-ul la voi? Da, Seth, să auzim.

- Azi noapte am avut un vis extraordinar care era foarte real, eram undeva sus după nori, cu multi prieteni și am decis să vin pe Pământ să mă joc o perioadă, dar trebuia să îmi amintesc o ghicitoare, să îmi urmez mereu pasiunea, indiferent ce se întâmplă. Apoi am călătorit în alt vis, eram un bărbat căsătorit si mă trezeam dimineața să plec la servici, munceam din greu pentru a strânge suficiente credite pentru a-mi putea face rată la un apartament.

- Wow, Seth, ce vis extraordinar ai avut pentru un simplu elev de clasa a III-a! Desigur știi că a fost doar un vis, nu a fost real. Pasiunea funcționează doar la oamenii extrem de talentați, la care dumnezeu(?) le-a dat mai mult decât altora. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în viată este să asculți mereu de părintii tăi, să te supui tuturor regulilor, niciodată să nu te împotrivești autorității altor oameni, să crezi în biserică si mereu să îți faci temele, pentru a lua note mari la scoală, pentru ca mai târziu să ai un loc de muncă bun care să iți permită un împrumut bancar pe viată pentru a-ți cumpăra propriul tău apartament, pentru ca apoi să te poți căsători și să faci copii si să îi inspiri și pe ei să facă la fel ca tine, pentru ca astfel să te încadrezi în normalitate și să fii acceptat de societate. Oare nu-i asta ceva pentru care merită cu adevărat să trăiești?

Următorul articol din categoria 'life': partenerul perfect

{notă autor

Dacă îți place acest articol, poți da share, tweet sau adaugă comentarii mai jos. Este posibil să-mi fi scăpat eventuale greșeli gramaticale; accept cu plăcere orice tip de feedback. Poți ajuta acest proiect și prin rubrica 'donate' din pagina 'about'.

Acest articol este disponibil și în format pdf.

8 Comments

 1. Mersi pentru articol Cristi. Ai facut putina lumina in gandurile mele intortocheata si chinuite. Care este pasiunea ta? sau pasiunile. Cred ca toti oamenii au mai mult de una.

  Reply
  • Am mai multe pasiuni, printre care calatoritul, ceea ce fac cum simt, cand simt, oriunde ar fi locatia aleasa, fara sa ma gandesc cum ce fel si de ce, apoi scrisul, ceea ce fac aici si nu numai, apoi expunerea de idei in cat mai multe modalitati, care acum includ si video ce o sa apar aici incet incet. Deci as putea spune ca pasiunea cea mai mare este a evoluez cat mai mult pe toate nivelele si pe parcurs sa expun cat mai multe idei oricui are rabdarea sa le asculte, lucru care se manifesteaza prin scris, convesatii si video, astea in timp ce calatoresc. Mai sunt si altele 🙂

   Reply
 2. Foarte bun articolul, te face sa te gandesti daca ai vreo pasiune pe care o traiesti sau o realizezi in acest moment. BRAVO!

  Reply
  • Nu se refera doar la o pasiune anume, cat la ideea de a face cat mai mult, daca nu chiar totul, bazat pe pasiune, care include si cei mai mici pasi, cand simti ca vrei doar sa iesi la o plimbare sau azi ai chef sa stai in casa si sa vezi filme. Cum se ghideaza unele animalute dupa miros, fara sa intrebe de ce mirosul ala ii duce in diferite locuri, asa ne putem ghida dupa pasiune, care din nou, nu reprezinta numai un proiect mare, ci si bucatele mici ca firmiturile lasate de noi sa ne ghidam dupa ele. Faci ce simti cu adevarat ca simti, de la cele mai mici chestii, la ceva foarte mare, daca e cazul. Asta e ideea, care e testata si functioneaza super.

   Momentan ne ghidam dupa cum ne zice nevoia de salariu, deci se poate si mai bine, zic eu…

   Reply
 3. In sfarsit te-ai reintors,plin de pasiune.Ai reusit sa opresti “cortina”,care se lasa peste scena unde faceai repetitiile revenirii aici si pentru noi.Despre aceasta am scris ceva pe blogu` meu,ca raspuns busolei inimii.Despre credinta in biserica,sunt multe de scris si povestit,nu e momentul si nici nu vreau sa dezvolt subiectul si asa,in sinea mea,usor alterat.Nu fac referire la tot ce este scris scris bun in Biblie,ci la modul in care,adevarul sta ascuns.Cine stie poate vom scrie ceva in acest sens.Te felicit.Salutare.:-)
  http://popeyjazz.blogspot.com

  Reply
  • Salutare!
   Multumesc de comentariu si mai ales de raspunsul la articol. L-am citit si ti-am lasat raspuns pe blogul tau. Nu a aparut comentariul inca, dar cred ca e la tine in rubrica de “pending”.

   Cat despre biserica/religie, da e amplu subiectul si merita categoric discutatat, cand e ocazia buna, pentru ca e ceva prea important ca sa fie ignorat sau tinut asa in tacere. Dar asta intr-un articol separat poate.

   Reply
 4. As fi curioasa cum abordezi problema sacrificului de sine sau a tolerantei. Ma gandesc ca si aceste doua aspecte sunt foarte importante pentru dezvoltarea personala.

  Reply
  • Poate as avea nevoie de ceva mai multe detalii, sau vreun exemplu de caz concret.

   Sacrificiu de sine mi se pare, in ideea de ansamblu, situatia in care simti ca ai vrea sa faci altceva, sau sa fii in alta parte, sau ai vrea ca viata ta sa fie altfel, dar din motive diverse alegi sa impingi energia in aceeasi directie care provoaca durere de la inceput. De exemplu, mie imi place sa calatoresc si sa urc pe munti, dar iubita/iubitul/sotul/etc prefera marea si vrea stabilitate materiala, asa ca imping cat pot la un servici care nu imi place ca sa am salariu bunicel si mergem la mare cat mai des si la munte cat mai rar. Asta e un exemplu asa simplu, subiectul mi se pare mult prea vast ca sa mearga acoperit intr-un simplu raspuns.

   Iar despre toleranta, la ce anume te referi? Mi se pare ca sacrificiul de sine este un fel de sinonim al tolerantei. Te sacrifici sa faci ceva anume, deci esti toleranta cu decizia si consecintele, pentru ca stii ca trebuie sa faci acel sacrificiu. Nu stiu daca la asta te referi…

   Dar stiu ca daca faci ceva cu pasiune, ideile de sacrificiu si toleranta dispar, pentru ca pur si simplu iubesti ce faci si nu ai nevoie de elementele alea.

   Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =