există miracole?

do miracles exist - exista miracolesubiect: situatiile când asteptăm să se rezolve miraculos problemele
categoria vizată: cei care nu acceptă responsabilitate pentru viata lor si asteaptă miracole
timp de citit: aprox. 8min

Seth este un om bun. Este mereu punctual la muncă, udă florile din apartamentul lui cu 2 camere, are grijă să-l hrănească pe Leo – câinele bătrân si fără un ochi, care locuieste în spatele blocului. Este familist convins si are mereu grijă să fie dragoste în căminul lui.

Amicul nostru a fost mereu la locul lui, cu un suflet mare. A terminat studiile superioare cu un impresionant record de note mari, este nonviolent si a înmagazinat în el multe jigniri aduse de semeni, pe care îi iartă cu un nonsalant zâmbet de durere interioară. Evită pe cât posibil să se certe si pleacă de multe ori privirea atunci când cineva se bagă în fata lui la coadă.

În ultima vreme însă, talentul lui actoricesc a decăzut cu o viteză exponentială. Seth are din ce în ce mai multe dificultăti în a-si ascunde efectul regretelor ce au început năvalnic să-l acapareze. Are deja o vârstă înaintată si a făcut totul ca la carte până acum. Viata lui a fost o însiruire perfectă de evenimente modelate de religie, societate, părinti. Pune mare pret pe munca lui mediocru plătită si nu consideră utile prea multe momente de socializare, de relaxare. Nu are timp pentru a-si urma visele; de fapt, i se pare pueril să viseze.

Nimeni nu-i poate reprosa lipsa unei docilităti absolute, pe care a dus-o la rang de artă. Acum se uită tremurând la ceas; în reflexia ecranului observă strălucirea vie a soarelui pe fruntea lui, acaparată tot mai mult de o calvitie grăbită. Da, timpul trece si al nostru Seth este deja un fruct mai mult decât copt. A făcut totul asa cum i-au spus părintii, societatea, oamenii ce-l înconjoară.

A încercat mereu să multumească lumea din jur si să fie o companie cât mai plăcută. A sperat că ceva se va schimba în viata lui, că într-o zi Dumnezeu îi va trimite o minune, într-un mod extrem de evident pentru a o putea întelege si el. Are mereu în fata lui acea fată morgana, dar desi aleargă tot mai mult spre ea, nu pare că izbuteste să o materializeze. Ceva nu se leagă, iar Seth nu mai poate tine prea mult în el.

– “De ce doamne, de ce? Am făcut tot ce mi s-a cerut, am respectat biblia, am fost un cetătean onest. De ce simt cum alerg spre bătrânete, observând că nu am reusit să realizez tot ce am vrut cu viata mea? Mi-am dedicat viata pentru a fi cine mi s-a cerut să fiu, am ales să-mi ignor pasiunile pentru a-i multumi pe altii. Am ales să ignor cine simteam că sunt cu adevărat, pentru a mă putea încadra cât mai bine în locul modelat si propus de societate. Am ales să mă ignor, pentru a putea exista si a avea un salariu. Oare nu este destul asta? Nu merit si eu o minune?”

[…] “De ce nu sunt cu adevărat fericit? De ce soarta a fost atât de dură cu mine? As vrea să călătoresc, as vrea să pictez, să cânt, să realizez lucruri despre care se vor scrie cărti. Dar… sunt doar vise, stiu că nu sunt capabil de asa ceva… Ce ar spune părintii mei despre mine? Ce ar spune prietenii, lumea din jur, dacă as alege să urmez alt curs al vietii? Nu, nu pot… sincer doamne, chiar nu pot. Dă-mi putere! Vreau o minune care să mă salveze, vreau să mă trezesc mâine dimineată alt om, să aibă grijă Universul de mine. Sunt un om bun si merit…”

“De ce altii au noroc în viată? De ce altii sunt mai răi decât mine, dar au succes? Oare diavolul îi controlează? Da, sigur au furat, altfel nu se puteau îmbogăti… Sau au avut o familie bogată care le-a oferit totul. Oricum, prin muncă cinstită sigur nu au făcut bani. Eu sunt mai decât sus decât ei, sunt un om onest si bun si dumnezeu mă va răsplăti. As vrea să-mi urmez pasiunile, dar dacă voi muri de foame? Dacă nu voi reusi în ceea ce-mi propun? Nu mă pot întretine făcând ceea ce îmi place! Si este greu, este riscant, este mult de muncă. Sunt un om realist, refuz să cred în vise!”

Lacrimile înecăcioase se preling pe obrazul cu riduri adânci, bătătorit de o viată parcă prea grea. Seth continuă lista lui cu întrebări, dar convingerile sale devin parcă tot mai slabe. Asta nu este viata ce i s-a promis în copilărie! Trebuia să fie altfel, să se rezolve de la sine lucrurile… Dar soarta asta, fortele malefice, toate au fost împotriva lui… Si timpul a trecut mult prea repede, nu a avut timp să fie atent.

Seth începe să piardă un pic sirul întrebărilor. Se întinde putin la orizontală; trupul nu-l mai ascultă ca odinioară. “Unde-i minunea, unde-i miracolul salvator?” Pleoapele-i devin tot mai grele si respiratia se îngreunează.  “De ce doamne, de ce? Am avut încredere în tine…” Seth ar vrea să dea timpul înapoi si să schimbe atât de multe lucruri! Mai erau atâtea de făcut, dar nu a avut timp, trebuia să muncească, erau mereu alte priorităti…
Seth atipeste; este obosit si a venit timpul să se întoarcă Acasă.

[…] “Da, acum înteleg! Ce simplu si clar este totul! Da, da, mi-am amintit! Stiu cine sunt si cum trebuie să trăiesc. Ce frumos arată totul… Vreau înapoi, vreau să o iau de la capăt, de data aceasta mai bine.

Miracolul a fost mereu în mine, evident! Am avut atât de mult potential, sunt parte din Creatie, dar am ales să fiu doar călător. Am ales să exist în loc să trăiesc. Mi-am ignorat pasiunile, visele… Am avut atât de multe motive să fiu recunoscător, atât de multe minuni! Acum înteleg Universul, Creatia, totul este atât de clar…  vreau înapoi… mai vreau o sansă!”

Autor: cristi

Notă: Dacă găsesti informatie interesantă aici, poti ajuta prin a distribui mai departe si mai ales poti adăuga comentarii. Părerea ta este cel mai bun feedback pe care îl pot primi. Si dacă crezi că proiectul fabw merită, te poti implica în mod direct folosind pagina de proiecte. Multumesc pentru că esti tu.

40 Comments

 1. Rugaciunea nu ajuta la nimic. Decit sa stai si sa te rogi, sa-ti plingi de mila mai bine iei atitudine. Iti stabilesti niste idealuri si cauti sa faci tot ce este posibil sa le realizezi. Iti indeplinesti singur visele. Altii mai rai care au succes nu sunt controlati de diavoli ci doar de propria vointa. Conteaza mult si originalitatea. Daca alegi o postura de cameleon in viata nu vei fi altceva decit o silueta stearsa conform tiparelor generale. Alege sa traiesti pentru ca implicit existi. Si poti face miracole, nu neaparat in sensul biblic.

  Reply
  • Cred ca ai insumat aproape toate ideile importante din articol 😀
   Partea cu rugaciunea nu strica, numai ca multe persoane se bazeaza doar pe asta. “Da-mi Doamne, direct in traista, tot ce-mi trebuie.” Normal ca asa nu functioneaza.

   Cu luatul de atitudine este cel mai greu. Exista sindromul: “NU POT, NU SE POATE, E IMPOSIBIL, E GREU, E RISCANT”.
   Adica abunda autosabotarea 🙂

   Reply
 2. Daca exista miracole? ….Sigur ca da… peste tot, in toti … insa spun asta si cu o urma de tristete…. atat de putini le vad…

  Reply
  • Important e sa le vezi TU inainte de toate! Doar nu ai sa astepti pe restul si apoi intrii si tu in joc…

   Reply
 3. …si Seth moare si nu realizeaza nimic, vin 3 prieteni prefacuti si-l plang o zi si trece in uitare, o viata plina de rahat si oricat te-ai zbate sa faci ceva te loveste si cazi, normal incerci sa te ridici iara dar te loveste, NU CONTEAZA insista si iara te doboara, dar pana cand? …pana sfarsim ca Seth traind realizarile altora.

  Reply
  • * Ce mai conteaza ce se intampla dupa? Cum ramane cu momentul de ACUM, cum ramane cu viata? Sau… nu avem timp sa traim, pentru ca trebuie sa castigam un salariu, facand o munca ce nu ne place si ne afecteaza sanatatea? Mereu exista optiunea de a alege, dar cine are curajul?

   * Da, te zbati si cazi si iar te ridici si repeti procesul pana reuseste. Nu e garantie ca va merge, dar ai garantie ca NU va merge sigur daca NU vei incerca. Si in primul rand, conteaza in ce directie te zbati.

   Poti construi o scara inalta peste un zid pe masura, iar cand ajungi in varful ei, iti poti da seama ca nu e de fapt unde vroiai cu adevarat sa fii. Ne zbatem, dar trebuie o directie clara si potrivita, directie spre ceea ce ne face sa simtim ca traim.

   Hai in ocna, sa ne zbatem toti acolo, sa vedem daca va avea vreun efect benefic 😀

   Reply
   • cred ca iti dai seama ca voi incepe cu un refuz, desi in acest caz o sa ma gandesc chiar bine inainte, vreau sa ajung intr-o salina neaparat. De ce? pentru ca este recomandat alergicilor, cei care au rinita (majoritatea Galatenilor in stadii mai mult sau mai putin avansate) din cauza ca avem un orash de tei si puf stranutam incontinuu, face bine la astm, e un aer recomandat ca si la mare defapt.

    Reply
 4. Da. Miracolul iubirii…

  Reply
  • …doar unul din multitudinea existenta.

   Reply
 5. acest om s-a uitat pe el insusi pentru ai face feritii si ai multumi pe alti.ce a realizat?NIMIC!cine il apreciaza?NIMENI!Dar niciodata nu e prea tarziu pt a te schimba si a incepe o viata NOUA!:)

  Reply
  • Prea tarziu este atunci cand ti s-a terminat timpul. Trebuie o campanie de trezire… si este in contructie deja una 😉

   Reply
 6. Exista miracolul vietii, miracolul de a avea copii, miracolul de a supravietui unui accident/atentat/incident teribil….
  Seth asta din povestea ta a inceput sa filozofeze prea tarziu. Conceptia despre viata o construiesti din timp. Iar daca vrei sa nu mori de inima rea ca n-ai facut anumite chestii la timpul lor, inchizi gandurile nocive intr-un sertar al mintii si arunci cheia.Trebuie sa inveti si sa te autoconservi din punct de vedere psihic. Alminteri ajungi pe patul de moarte gandindu-te cum ar fi fost daca…..
  Nu mai conteaza cum ar fi fost daca, ci ce se mai poate face. Dar daca ajungi abia la momentul decolarii spre vesnicile plaiuri de vanatoare ale indienilor sa te framanti, inseamna ca esti un looser.

  Reply
  • * Daca ignori ceva, nu se va evapora de la sine! Daca pui acolo in sertar si arunci cheia, acolo va fi mereu, pana se vor aduna prea multe si vor rabufni.

   * Da, sunt oameni care sunt coplesiti de regrete cand deja este prea tarziu… prea multi chiar! Sunt oameni ce au asteptat ca Dumnezeu sa coboare din cer, sa vina la ei in casa si sa le dea un sac plin de cadouri care sa le implineasca toate visele.

   Daca Seth asta ar fi caz singular, nici nu-i mai acordam sansa de a se manifesta intr-un articol.

   Reply
 7. exista miracole.
  important este ce consideram noi a fi un miracol adevarat.
  miracolul este o dorinta inchistata intr-o caramida,daca se gaseste cineva sa o sparga la momentul potrivit, atunci si miracolul iese la suprafata;)

  Reply
  • 🙂
   Important e sa nu speram ca se va deschide cerul si va cobora de acolo Mesia ca sa ne ajute pe noi sa castigam la Lotto.

   Reply
 8. Miracolul e in noi! Numai ca pasivitatea nu trebuie confundata cu conformarea sociala. Cine te impiedica sa fii un cetatean model dar sa faci tot ce iti sta in putinta sa accezi la visele tale atata timp cat ele nu lezeaza integritatea individuala a celuilalt.
  In cele mai multe cazuri de vina este acel ” nu pot, nu sunt bun de nimic ,e peste puterile mele, Dumnezeu ii favorizeaza pe altii sau Diavolul ii tine in brate pe restul”. Nimic nu este echitabil, cu atat mai putin sansele in viata, dar asta n-a descurajat niciodata marii rasfatati ai sortii. De fapt marea majoritate a celor ce au infaptuit ceva notabil au pornit de jos fara nici o sansa reala. Toti suntem mesterii propriului destin si niciodata nimeni nu ne va da ceva gratuit doar pentru ca suntem crestini model. Miraculosul exista in cotidian daca stim si vrem sa ne ducem dupa el,.

  Reply
  • Nu prea stiu ce sa raspund, ca ai punctat foarte bine tot ce am incercat si eu sa exprim 😀

   “Totul este imposibil la inceput, pana cand cineva reuseste sa-l faca.” Iar faptul ca avem suflet bun, nu ne salveaza daca stam cu mainile in san! Lenea si autosabotarea…

   Reply
 9. Faza cu lenea mi-a amintit de un banc pe care il stiu de foarte mult timp : “Lenea e mama tuturor viciilor dar ca orice mama trebuie respectata cu sfintenie”. Sa nu uitam ca orice padure are uscaciunile ei si ca din pacate lumea nu duce lipsa de mame denaturate. Asa ca scuza asta nu merge. Lenea e doar plutirea in deriva si amortirea vointei.Pentru cei mai multi devine ca o dependenta ireversibila. Insa nu cred ca lenea a fost adevaratul motiv al personajului tau ci mi degraba acel un complex injust de inferioritate autoimpus de credinta ca a fi un bun crestin inseamna sa fii modest si sa renunti la toate cele lumesti asemeni lui Iov. Sa fim seriosi ,pana si Iov dupa ce a trecut testul si-a primit inapoi toate lucrurile ce i se suprimasera. Daca divinitatea pe care “lenesii”o folosesc ca sa isi legitimeze lenea ar fi dorit ca omul da fie o leguma fara vointa supusa doar canoanelor fara a cunoaste bucuria luptei pentru ce e al tau ar fi instituit destinul nelasand loc liberului arbitru.
  Cat despre autosabotare as argumenta ca si aceasta porneste dintr-un complex de inferioritate exacerbat,iar simplitatea unui suflet bun e doar paravanul unei slabiciuni . Nu afirm ca oamenii cu suflet bun sunt slabi, ci doar aceea care considera ca un suflet bun este acela care insumeaza supunere religioasa,sa nu intri in patratica celuilalt, sa faci numai bine. Eu zic ca nu e vorba de spre cat de bun esti ci maidegraba despre selectia naturala. Cel ce lupta pentru ceea ce isi doreste, revin si afirm in limitele moralitatii si integritatii individuale a celuilalt, va supravietui, ceilalti vor ajunge sa isi cunoasca creatorul care asemeni personajului tau abia atunci confruntati cu realitatea vor intelege ca iubirea de semeni incepe cu iubirea de sine, semenele din tine, ca dincolo de toate o viata avem si vom da socoteala nu pentru averile stranse “inter vivos” ci pentru cat de bine am stiut sa valorificam darul pe care Dumnezeu ni l-a facut daruind suflarea lui unui bot de huma.
  Abia astept sa mai polemizam ! Farah

  Reply
  • Sunt de acord cu ce spui 🙂
   Cred ca totul tine de curaj.
   “Do the things tou fear, and the death of fear is certain”. De fapt, frica este de multe ori o invitatie, o oportunitate sa cresti. Iti arata: “uite, aici daca intrii, vei creste.”
   Evident, daca ti-e frica de un tren care vine spre tine, ar cam trebui sa nu infrunti acea frica, ci sa te feresti, deci nu trebuie generalizat.

   Este prea multa indoctrinare in masa, prin toate mijloacele posibile. Nu exista interes ca oamenii sa devina tot ce pot, asta ar da peste cap elitele care se folosesc de slabiciunile multora.

   Si greseala pe care o fac multi, este aceea de a lua societate, statul, scoala, drept metode sigure de invatzat si de urmat in viata.

   Si mai este ceva: “sclavi sunt cei care asteapta sa fie salvati”. Asteapta sa coboare Iisus Nazariteanul si sa le dea o harta cu ce au de facut. Si uite asa raman cu asteptarile…

   Reply
 10. “Cine se teme se suferinta, va suferi de teama” cam asa se rezuma toate argumentele celor ce se tem sa traiasca . Si apoi poate am sa sun ca piticul ala verde din Star Wars dar curajul nu inseamna absenta fricii,ci infaptuirea obiectivului tau in ciuda acstei frici.
  Subscriu ca exista prea multa indoctrinare pana si in scoli. Umanitatea nu mai este de mult una revelativa, curioasa, doritoare de adevar ci una imitativa, condformista. Nu vreau sa par pedanta si atotstiutoare, ceea ce stiu e ca vorbesc din experienta celui ce nu s-a conformat, care nu a fost mereu un suflet bun, caruia i s-a furat totul, care a ridicat pumnul arghezian spre acel Iisus ce venea sa aduca sistemul Gps pentru a ajunge la dezideratele propuse. Acelasi om care luptand acum are totul (si nu vorbesc aici doar de latura materiala ci maidegraba de o serenitate a relatiilor umane, o reusita profesionala deosebita, o iubire ca-n povesti). Si atunci cand ajungi la visele tale divinitatea iti va zambi stiind ca ai inteles rostul tau. Copii rebeli sunt cei care fac diferenta ,nu cei turnati dupa acelasi tipar .

  Reply
  • Ma bucur sa aflu de implinire tale 🙂
   E buna vorba piticului din Star Wars si cat se poate de adevarata. In final, cred ca totul e facut sa functioneze invers fata de modul in care se gandeste in masa. Copii rebeli fac toata diferenta si de cele mai multe ori sunt considerati nebuni, sau oameni care pierd vremea…

   Reply
 11. Stii tu vorba aia din batrani: ” Un nebun arunca o piatra si 10 intelepti se chinuie sa o scoata “. Si apoi sincer atata timp cat iti “vezi sacii in car” ce mai conteaza cum esti perceput. Important e ca te simti tu implinit si impacat cu tine.
  Am trait ani de-a randul pentru altii, cu un fals sentiment al datoriei pana cand m-am trezit si am invatat ca nimic in viata asta nu “TREBUIE”. Revin si afirm: EXISTA LIBER ARBITRU”. Si sa fim seriosi la ce ne ajuta cand murim ca ne mai aprinde cineva cate o lumanare spre vesnica pomenire a bunului crestin daca viata noastra a fost un calvar?
  Ei bine poti sa ma consideri egoista, nebuna , nonconformista dar inainte de toate trebuie sa fii Tu. Si cum cei din jurul meu sunt fericiti si inca nu m-a linsat sau lapidat vreo gloata furibunda cred ca voi fi facut ceva bun pana la urma.

  Reply
  • Nu te pot cataloga, pentru ca nu te stiu suficient de bine. Da, important este sa fii tu implinit si impacat ci sine. Cat timp face ceva pentru ca “TREBUIE”, de fapt ascundem ca ne este frica sa facem ceea ce simtim ca am vrea sa facem. Ne conformam usor cu ceea ce ni se indica sa facem. Apoi murim, efectiv murim si are 0 (zero) importanta cine ne aprinde lumanari dupa. Tot morti vom fi. Deci hai naibii sa facem ceva cu viata asta, mai mult decat munca somn, munca somn. Viata NU este grea, este NEUTRA. Noi o facem sa fie usoara sau grea.

   Reply
 12. Eu deja fac ceva cu ea…ma lupt cu ea. Dupa un timp e chiar fun. Nu stiu daca exista ceva mai savuros decat sa obtii ceva prin propriul efort. Te simti ca un mic creator. Tot ce s-a infaptuit in destinul tau e opera ta.De data asta tu esti marele ceasornicar. Trebuie doar sa ne amintim ca ” for a better world” fiecare trebuie sa contribuie .
  Ne mai citim!
  Farah

  Reply
 13. Uite ca exista si minuni. A fost o minune ca m-am angajat, mai ales pe criza asta, mai ales acum cand locuri de munca bune sunt extrem de putine si cererea e mai mare decat oferta. A fost o minune cand dupa vreo 9 luni de stat pe banca de rezerve si mers la n luate cate 7 interviuri, m-am angajat intr-un loc in care nu speram sa ajung. Dar a contat altceva…a contat ca eu totusi am crezut in minune. Ultima speranta si-a aratat roadele, eram complet demoralizat, infrant, rapus, aruncat la gunoi de un sistem de cacat si o tara in care se pune pret pe altceva decat pe intelect, si pana la urma cineva a recunoscut valoarea cunostintelor mele. Putini, extrem de putini au aceasta putere, mai ales in tara asta. Sa vada cu adevarat ceea ce este omul, dincolo de aparente. Si sa il aprecieze.

  Dar sa revenim la minuni…exista doar daca TU crezi in ele. Minunile exista oricum in fiecare zi in viata unui om, important este sa stii sa le vezi. Ma rog, Cristi, tu stii mai bine oricum decat mine ce inseamna sa ai vointa si sa crezi in ceva, etc…nu o sa repet ceea ce stii deja si ai mai scris si pe site. Recunosc ca nu am citit inca tot articolul, o sa il citesc cand am timp. Spor si tie la ceea ce faci. 🙂

  Reply
  • E bine daca pui comentarii fara sa citesti articolul 🙂
   Clar si la obiect: YOU CAN MAKE IT HAPPEN!

   Cine sta si asteapta sa pice din cer, in timp ce se LAMENTEAZA ca viata e grea, ca mama natura e rea, ca nu e corect asa, ca e guvernul de cacat, etc, acela este un om care nu va reusi NIMIC in viata. Si cand zic NIMIC, ma refer la 0 barat, multimea vida.

   E bine sa speram la miracole neasteptate, dar nu sa depindem de ele. Ca si in bancul ala, in care omul isi vedea casa tot mai inundata si a refuzat de trei ori sa plece cu barca unui vecin care il invitase, pe motiv ca Dumnezeu il va salva. Iar cand a murit si L-a intrebat pe Dumnezeu de ce nu l-a salvat, i s-a raspuns ca i-a trimis 3 barci ca sa se salveze. Eh, vom reveni asupra religiei, later on.

   Ori ne lamentam, ori face ceva sa ne imbunatatim viata! Cred ca am deja alergie la ideea de auto-compatimire si lipsa de acceptare a responsabilitatii.

   Ma bucur pentru locul tau de munca, stiu cat de mult ai cautat, iar perseverenta si increderea si-au spus cuvantul, bravo! Just do it :))

   Reply
   • Vezi ma ca nu am fost chiar pe langa subiect ? 😀 Da, si am citit si articolul, e important sa vezi viata asta ca pe un miracol, adica ca pe ceea ce este de fapt, si sa incerci sa ti-o faci in asa fel incat sa fie exact ceea ce iti doresti si pentru tine si pentru cei din jurul tau. Ma bucur ca te bucuri pentru mine. E un loc de munca bun, sa stii. Chiar simt ca ajut pe cineva, dar despre asta, la o bere cand mai ajung prin oras, probabil week-endul asta chiar. 😉

    Cat despre partea cu lamentatul meu, nu e vorba de lamentat cat de trait pe pielea mea situatia. Adica nu stiu, tu nu simti nevoia sa injuri daca nu iti iese ceva ce iti doresti ? Stii, nu prea poti face ce doresti chiar cu acel liber arbitru de care zice Farah, tot esti strivit de ceva la un moment dat, si pe orice cale ai lua-o, tot ti se vor inchide portile si nu vei mai avea parte de acel liber arbitru decat daca ajungi la extreme sau trece mult timp…si parca nu era asta scopul, nu ? Si nu zic de munca, e la modul general.

    Uite, iti voi pune trei intrebari care au o oarecare legatura intre ele si la care astept un raspuns cu un nou articol, daca poti, ca sa vad ce gandesti tu despre asta :

    Daca ai avea de ales intre a iti salva viata, si a salva viata unui necunoscut, cu riscul de a muri tu, ce ai alege ?

    Apropo de viata neutra…crezi ca anumiti oameni de pe lumea asta au posibilitatea de a face alegerea de a trai mai bine sau oricine ? Povesteste-mi ce intelegi tu prin liber arbitru. Stii, vorbesti de cuvinte precum posibil, nu e inaccesibil, exista vointa, nu e greu, etc…, insa exista oameni care nu au sansa sa profite de acestea. Independent de vointa lor. Tu ce crezi ?

    Nu te pun la zid sau sunt eu ala negativist, insa vreau sa vad ce viziune ai tu despre tot ceea ce inseamna alegerile in viata si posibilitatea de a le face.

    Reply
 14. * Angel, nu ziceam ca tu te lamentezi, ci vorbeam de acest principiu in general.

  * Daca as avea ocazia sa salvez viata unui necunoscut, plecand de la premiza ca nu mi-a facut nimic rau, m-as gandi atent la ce este de facut pentru a-l salva si care e riscul meu. Daca riscul este de fapt garantia ca voi muri si nici nu il voi salva, atunci trebuie sa gandesc repede si bine.

  * Da, cred ca toti oamenii de pe lumea asta au alegerea de a trai mai bine si de a face schimbari radicale in viata lor. Unii au mai multe “provocari” ca sa zic asa, dar cu cat realizarea este mai mare si provocarile pe masura, cu atat efectul va avea impact sporit.

  * Liberul arbitru inseamna la mine astfel: azi este o zi noua, azi pot incepe sa fac acea schimbare radicala de care imi este teama. NUEXISTA NIMI, repet, NIMIC care sa ma tina in acest loc. Chiar daca am 15 copii si sunt parinte singur fara bani si bolnav, de azi pot incepe acea schimbare.

  Nu trebuie sa ma LAMENTEZ ca viata e grea, ca eu as vrea sa fac multe dar NU POT din cauza ca sunt prins aici. Doar daca ai LANTURI la maini si picioare, atunci esti prins cu adevarat. Oaemnii se folosesc de dificultatile din viata lor pentru a folosi asta ca o scuza pentru faptul ca le este frica sa ia masuri. AS VREA, DAR NU SE PAOTE = MOARTE SIGURA!

  Voi reveni cu detalii in alt articol, special dedicat acestor idei, dar acum astept PAREREA TA despre acele 3 intrebari ale tale. 🙂

  Reply
 15. Angel nu stiu cat e vorba despre un extremism sa ai grija de visele tale. Nu cred ca poti considera apriori viata ca miraculoasa ca apoi sa te astepti la impedimente la tot pasul. Ma consider o persoana realista, poate pentru ca meseria mi-o cere si tocmai de aceea cred ca o asemenea atitudine nu poate fi decat nociva si generatoare de complexe.Daca citeai cu atentie am enuntat liberul arbitru in virtutea libertatii si integritatii celuilalt . A te astepta constant la ce este mai rau , sa te loveasca asteroidul oricand anihileaza orice dorinta de a te autodepasi. Eu nu o numesc realism ci fatalism, and I rest my case.

  Reply
 16. Mi s-a intamplat , deci exista !:) Mi am pierdut buletunul in ziua in care chiar aveam nevoie de el.Am pus frana , si m am tot gandit ca nu l am aruncat pe geam sa l ia vantul trebuie sa l gasesc.Am cautat , am cautat nici urma de buletin. Chiar daca solutia ,parea a fi altul nou (alti bani alta alergatura , oameni care ma anuntau cu parere de rau ca la urgenta nu se mai fac)Am plecat in oras cu gandul ca sigur e prin casa si o sa l gasesc, asta dupa o zi de scotocire.N am ajuns pana la coltul strazii , era ora 21 si mi suna telefonul! CE DAI SA TI DAU O VESTE BUNA ? EU : BULETINUL!!!:o ei bine da buletinul , mi l a gasit o vecina , la doua blocuri distanta ! Deci exista si vecini inspirati ! :)) Cat despre miracole . pana si Iisus avea probleme cu bautura ! EXISTA ! 🙂

  Reply
  • Normal ca exista mircacole, mai ales cele pe care ni le facem SINGURI!

   Reply
 17. Da…e adevarat…unii dintre noi isi dau seama prea tarziu de ce sunt pe pamant si care este adevaratul motiv pentru care inca traiesc.Zilele se scurg una dupa alta…si cam atat.E trist dar am facut si eu parte din categoria celor care exista, nu traiesc…ACUM TRAIESC SI MA BUCUR CA RESPIR SI SUNT ATENTA LA CE MI SE INTAMPLA MIE SI CELOR DIN JUR…VA IUBESC!

  Reply
  • Eu ma bucur pentru tine! Sper sa mentii aceasta stare intensa de traire si sa nu ajungi in curand sa faci aceleasi lucruri care doar te faceau sa existi, in loc sa traiesti.

   Acum e momentul de trait si important este daca privesti spre viitor, sau ramai agatzata de trecut. Nu trebuie sa-l uiti ci doar sa nu traiesti in el.

   Reply
 18. dureros de adevarat, dar ma regasesc si eu intr-o oarecare masura in Seth, numai k numarul regretelor nu este mare la fel de mare. nu condamn un caracter precum al lui, pt k Seth este DOAR UNUL dintre milioanele de Seth de pe planeta care in momentul asta gandesc la fel.  condamn doar letargia in care a trait si faptul k nu a gasit calea de mijloc, armonia, echilibrul intre dorintele sale si cele ale persoanelor iubite din viata sa. eu asta am incercat sa fac, sa gasesc echilibrul (poate si din natura zodiei) intre asteptarile celor dragi si asteptarile mele, iar asta ma face sa fiu preocupata in primul rand de ceea ce imi aduce mie linistea si abia apoi sa ma preocup de remarcile rautacioase ale celorlalti….

  Reply
  • Nu a gasit pentru ca nu a cautat cu adevarat. Cautarea implica si actiune, curaj, incredere, nu doar dorinta.

   Reply
   • exact…de asta ma enerveaza pesoanele care se complac in situatii dificile, neplacute si care nu vor sa vada k nimeni nu poate sa ii scoata la lumina sau sa le infaptuiasca miracolele, EI SUNT SINGURII IN MASURA SA FACA LUCRUL ASTA!!!…cu totii avem momente dificile in viata si perioade in care nu stim care ne e rostul, iar intrebarile nu folosesc la nimic. tb sa analizam, sa reflectam si sa imbunatatim…parerea mea;)

    Reply
   • Pai au si intrebarile rostul lor. O intrebare bine pusa, la momentul potrivit, poate directiona spre un nou adevar, o noua revelatie. Intrebarile sunt de baza, dar nu cand sunt in numar nelimitat si fara actiune. Intrebare, contemplare, raspuns, A-C-T-I-U-N-E, incredere, pasiune.

    Reply
 19. cred k in fiecare dintre noi exista un Seth……..asa k…..urmati-va visele pentru ca riscati sa va ratati destinul!!!! ….

  Reply
  • Da, asta era si o parte din idee, sa regasim anumite trasaturi comune cu Seth, dar sa nu gresim ca el.

   Reply
   • Da intreadevar incremenitor de minunat si tot odata profund:| Cu siguranta exsitaun seth in fiecare dintre noi cu aderavart cred.

    Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − eight =