răspuns de la univers

answer-from-the-universeAcest articol este continuarea scrisorii către univers. Recomand lecturarea ei în prealabil, pentru a avea sens textul de aici.

Dragă Cristi și mai ales dragă cititor,
am citit cu mare atenție scrisorica de la tine si te felicit pentru încrederea tot mai mare pe care mi-o atribui, jonglând prin eternul zgomot din jur si îndreptându-te cu pași acceptabili spre redescoperirea de sine.

Pentru a-ți reaminti un pic flexibilitatea noțiunii de timp, îți subliniez că în timp ce îți scriu această scrisoare tu o citești deja, timp în care mă uit la tine cum compui prima scrisoare care a ajuns la mine înainte să o scrii.

Observ cu plăcere că ai ales să te mai retragi ocazional de lume, să contemplezi, să accepți tot ce este si apoi să dai drumul oricărei dorințe si așteptări, detașându-te total de partea materială si golindu-ți complet mintea. Sper ca această inițiativa să fie cât mai frecventă, uneori e cam lung drumul comunicării noastre, când eu vorbesc și tu nu mă auzi.

Costumul fizic pe care îl stăpânești cu plăcere acum, împreună cu ceea ce tu numești personalitate, sunt măștile care te rețin în a fi cu adevărat tu, dar mă bucur că ai anumite scăpări când alegi să îți dai masca jos si să te bucuri de extazul progresiv al energiei ce te înconjoară.

Într-adevăr, această piesă continuă de teatru în formă energetică fizică aduce cu sine, conform alegerilor la nivel de conștiință globală, o serie de filtre aparent limitative, care sunt în elegantă armonie cu “regulile” stabilite pe planeta albastră. Sunt entuziasmat de faptul că unii oameni de pe planeta ta au descoperit deja că ceea ce multi numesc LEGI, sunt simple reguli stabilite de comun acord, existând libera alegere a fiecăruia dacă să se supună lor sau nu.

Totodată, pot spune că deja există oameni care nu mai mănâncă nimic si trăiesc fără probleme, care nu beau nimic, care nu dorm, care nu îmbătrânesc și sfidează cu tandrețe regulile flexibile ale jocului, care schimbă energia metalelor, care nu acceptă mereu ideea gravitației, care se vindecă “miraculos”, etc. Poate din exemplul lor poți învață ceva, înainte să respingi posibilitatea de a fi adevărat fără a te documenta deloc și mai ales înainte de începe zeificarea acelor simplii oameni, prin diverse cărți “sfinte”.

Ei nu fac decât să cânte sunetul infinitului, acea vibrație care te definește dar pe care cu atât de multă înverșunare ai ales să o ignori, ajungând acum să crezi că ai putea fi vreodată deconectat de energia vie infinită, susținând că ești singur și nimeni nu te iubește.

Simt energia pozitivă emanată de faptul ca știi sigur, fără niciun dubiu, că tu ești în permanentă conectat cu mine, cu semenii tăi, cu strămoșii și viitorii semeni, cu frunzele, cu aerul, apa, totul din jur. Te poți asemăna, dacă vrei, cu o celulă a unui organism. Toate celulele compun organismul si organismul compune toate celulele.

Nu pot exista una fără cealaltă, toate sunt conectate și fiecare conține toată informația creațională. Mă bucur extrem că tu, împreună cu multi alții, ai încetat să mai crezi alegoriile scrise în cărți ce sunt considerate sfinte, deși au un număr incomensurabil de elemente nu doar contradictorii și ridicole, ci scrise prin prisma viziunii câtorva care proiectează trăsături umane creației, în loc să fie exact invers.

Este plăcut să te asist în îndeletnicirile tale zilnice, pe care pui atât de mult preț, uitând uneori că viata în sine este energia supremă și infinită, care acum se manifestă în cazul tău prin faptul că ești un om care are multe de făcut, examene, stres, servici, șef nebun, salariu, trafic, rate și știri ProTV cu haos – treburi reale, nu glumă.

Sper că știi cât de mult te pot iubi, cât de mult ador ceea ce ești și modul prin care ai ales să te exprimi acum, sub formă fizică unde îți croiești cu tenacitate de păianjen o pânză complexă de evenimente, ale căror experientă doar în acest mod o poți dobândi, experienta fiind singurul lucru cu adevărat real în mirajul fizicalității.

Sunt aici împreună cu tine si amândoi ne uităm la tine în timp ce scrii acest răspuns al scrisorii inițiale, folosind comunicarea ta cu tine pe un plan mai înalt si cu restul energiei. Ne uităm, de asemenea, la alte laturi ale exprimării de sine, în alte dimensiuni diferite cu cea a ta de acum. Ești în multe locuri simultan, la fel ca toți cei te înconjoară. Întreaga familie de îngeri te iubește la fel de mult cum și tu îi iubești tu si îți transmit toată energia pozitivă pe care o emiți.

Nu te mai auto-sabota cu nesfârșita “raționalizare” a evenimentelor; energia depusă acolo se reflectă pentru a te susține în orice, chiar și în negativism, suferință sau frică, nu ai înțeles asta încă? Poate poți învață ceva de la cei care își urmează cu perseverentă pasiunile, fără a face filozofie asupra scopului lor.

Întâmplător acei oameni trăiesc o viată extraordinară și nu doar că realizează multe și sunt deschiși în comunicarea cu ei, dar ei în niciun caz nu au experienta unei vieți de rutină obositoare, moarte lentă a flăcării sufletești.

Nu uita că multe alte generații și civilizații diferite sunt fascinate de jocul pamântesc și toți sunt inspirați de magnitudinea limitărilor auto-impuse de oameni și drumul spre recucerirea de sine. Toți sunt gata să ajute în orice fel, nu trebuie decât să te deschizi comunicării cu ei, asa cum multi o fac deja.

Îți doresc mereu tot binele din lume și aștept cu pasiune să te asist în noi experiente fizice, pentru a ne scălda în extazul existentei din care facem cu toții parte. Tot ce trebuie să faci este să crezi în ceea ce descoperi prin căutarea de sine și să te deschizi comunicării noastre, fără a te mai limita la zeificarea celor care trec peste barierele opționale ale jocului vieții. Ești infinit, etern, dragoste necondiționată și energie pură. Poți vedea energia și prin diverse aparate, dar nu ai nevoie de scuze tehnologice pentru a avea curajul să accepți că ești infinit.

Sunt mereu aici și te tin în brate, să nu te îndoiești niciodată de asta! Suntem împreună etern si nimic nu ne poate despărți, decât experiența ideii că am putea fi vreodată deconectați, fabricată de tine în momente de rătăcire personală. Te iubesc cu fiecare particulă de energie și îți trimit dragoste necondiționată și multă lumină în drumul spre regăsirea de sine.

PS: nu iți face griji, conceptul de “păcat” a fost inventat tot de oameni. După ce vei face tranziția din formă fizică în cea de energie spirituală (din nou), îți vei reaminti că nu există judecată de niciun fel, nu există negativism, nu există “rai” și nu există „iad”. Există doar Acasă, cel mai magnific loc pe care ți-l poți aminti vreodată. Trăiește din plin, iubește cu patos și construiește-ți viata pe baza pasiunii, indiferent unde te va indemna ea, fiind cea mai bună metodă de a te scălda în lumina felinarului din tine.

Cu dragoste infinită,
universul

Următorul articol din categoria 'life': îndoctrinarea muncii

{notă autor

Dacă îți place acest articol, poți da share, tweet sau adaugă comentarii mai jos. Este posibil să-mi fi scăpat eventuale greșeli gramaticale; accept cu plăcere orice tip de feedback. Poți ajuta acest proiect și prin rubrica 'donate' din pagina 'about'.

Acest articol este disponibil și în format pdf.

15 Comments

 1. Draga Cristi,
  Hai sa-ti impartasesc una din cele mai recente experiente ale mele, de genul “unde dai si unde crapa”, in materie de creatie.
  Asadar, eram cu moralul la pamint si, discutind cu cineva, ma plingeam cu naduf de viata mea “de rahat”. Asta era intr-o seara. A doua zi dimineata, pisicile mele mi-au facut un “cadou” cu totul neasteptat : sala de baie plina de rahat! In cursul zilei, incet-incet a inceput sa se faca lumina in capul meu : de fapt eu am o capacitate extraordinara de creatie! Universul mi-a raspuns intr-o singura noapte, materializind exact pe ce m-am focalizat eu seara!
  Asa incit tin sa precizez ca sunt mindra de mine! Am inteles ca mai trebuie doar sa corectez putin tirul, ca sa creez ceva care sa-mi si placa.
  In multe carti si filme despre puterea alegerilor noastre se spune ca atunci cind aleg ceva trebuie sa ma comport ca si cum deja as avea acel ceva. Eu personal nu pot aplica acest furat de caciula : in momentul in care cer ceva ce nu am, nu pot sa ma port ca si cum deja l-as avea! Adica nu pot sa ma mint pe mine si nici Universul. Asa ca am gasit alta solutie : cind doresc sa cer ceva Universului, mai intii ma focalizez pe acel ceva atit cit e el prezent in viata mea. De exemplu : doresc abundenta? Imi fac un inventar cu domeniile in care deja am abundenta (mai mult sau mai putin) si afirm prezenta abundentei in viata mea, dupa care cer si mai multa. In nici un caz nu ma voi focaliza pe ce-mi lipseste!
  Metoda mea e asemanatoare cu cea propusa de multi altii, dar uite ca n-am reusit pina acum s-o aplic in viata mea. Probabil imi lipsea aceasta baza, “cit un bob de mustar”, pe care sa cladesc creatia mea.
  Procedeul este aplicabil in orice domeniu. Macar un desen tot poti face cu un obiect pe care ti-l doresti, sau sa decupezi o reclama dintr-o revista, ceva care aduce sub orice forma in viata ta obiectul, calitatea, starea pe care ti le doresti. Undeva prin biblie scrie ceva de genul ca celor care au li se va mai da, iar celor care nu au, li se va lua si ceea ce au. In sfirsit am inteles ce inseamna asta, ca creatiile noastre sunt legate de subiectul atentiei noastre. Cei care vad paharul pe jumatate plin vor avea tot mai mult, iar cei care-l vad pe jumatate gol tot mai putin.
  Viata noastra are de toate : si parti placute si neplacute, si mai bune si mai rele. Noi de fapt nu ne autosabotam si nu ne autolimitam, ci doar cream! Limitarile si esecurile noastre sunt tot creatiile noastre! Ca si rahatul pe care eu l-am adus in viata mea!
  In momentul cind am inteles ce si cum am creat si am schimbat tirul, mi-am deblocat in sfirsit un domeniu al vietii care astepta cam demult. Asa incit, dupa multe luni de frustrari (create tot de mine, nu-i asa?), miine ma mut!
  Tot nu ma rabd si nu voi incheia inainte de a-ti scrie sirul constientizarilor pe care le-am avut in ultima vreme : eu sunt -> eu sunt ceea ce sunt -> eu sunt tot ceea ce sunt -> eu sunt tot ceea ce este (finit) -> dau drumul la tot ceea ce este ca sa inchei ciclul si sa redevin “eu sunt” infinit. As putea detalia procesul pe multe pagini dar pina la urma nu mentalul meu a inteles toate acestea, iar sufletul se (re)descopera in simplitate.

  Reply
  • Cristina, exemplul cu pisicile este cat se poate de clar si la obiect :D
   Cred ca ar putea fi folosit in eventuale metode de evitare a focalizarii pe ceva negativ.

   Da, sunt diverse “metode” de creeare a abundentei, dar de fapt noi suntem abundenti mereu, depinde doar daca alegem sa abundam in ceva pozitiv sau in suferinta. 

   Imi doresc din suflet sa invatam cu totii cum sa ne creeam propriile experiente in mod constient, pentru ca astfel putem scapa de multa suferinta inutila. Totodata, multe situatii pozitive vin mascata in sensuri ce pot fi interpretate ca fiind negative, dar asta e din nou alegerea noastra cum le vedem.

   Universul asta nu se joaca, reflecta mereu energia depusa de noi, asta nu mai este demult teorie ci practica. De asta sunt multi oameni care par ca au totul si multi care par ca nu au nimic. Bine, mai sunt si cazurile celor care mor de foame si boli, dar si aia e o extensie ceva mai adanca a atractiei energetice. 

   Ma bucur ca te muti si STIU ca iti vor iesi toate atat de bine precum le alegi sa fie!

   Reply
 2. “Universul asta nu se joaca, reflecta mereu energia depusa de noi, asta nu mai este demult teorie ci practica. De asta sunt multi oameni care par ca au totul si multi care par ca nu au nimic. Bine, mai sunt si cazurile celor care mor de foame si boli, dar si aia e o extensie ceva mai adanca a atractiei energetice. ” As vrea sa imi detaliezi ultima fraza cum adica cei care mor de boli sunt o extensie mai adanca a atractiei energetice? Adica o persoana optimista plina de energie si speranta, muncitoare, sociabila, etc se imbolnaveste trece printr-un numar de operatii chirugicale nu isi pierde speranta ca se va face bine si brusc moare. Explica-mi te rog universul cum a contribuit la destinul ei?
   

  Reply
  • 1. Ce inseamna: “moare”? Consideri ca “moartea” este anihilare totala si este ceva oribil si detrimental si gata, totul s-a sfarsit si trebuie sa evitam asta? Ce inseamna in viziunea ta termenul de “moarte”?

   2. Ca sa iti expun ideea de care intrebi, inseamna sa intru in alte subiecte, cum ar fi acela ca fiecare alege sa schimbe forma cand vrea. Pot merge mai departe, dar ma opresc aici, pana ma conving ca e constructiv sa dezbatem acea idee, care iti va raspunde detaliat la intrebare.

   Ce inseamna “moarte” pentru tine? 

   Reply
   • Ce inseamna pentru toti oamenii. Incetarae functiilor vitale. Nu avem cum sa evitam asta.

    Reply
   • Si exista conotatii negative in urma mortii rezultate din incetarea functiilor vitale? Daca da, care sunt acelea si de ce ar fi neaparat ceva catastrofal cand cineva e pozitiv dar moare de o boala? Daca iti aduci aminte, locuitorii din Atlantis traiau cat de mult vroiau si ei alegeau constient cand sa faca tranzitia spre alta forma a energie, tranzitie care implica incetarea organelor vitale. Evident putem spune ca totul e minciuna, in afara de faptul ca e rau sa mori, dar de ce e rau, inca nu ne-am lamurit…

    Reply
    • E foarte usor la nivel teoretic sa spunem ca e usor sa mori dar toti ne temem de moarte oricat am incerca sa negam acest lucru. Chiar si cei care au boli incurabile si sufera foarte tare in sinea lor spera la viata. Ar fi foarte simplu daca am avea toti capacitatea de a trece in moarte simplu si usor sa vedem acest fapt ca pe o integrare in universul din care am venit. Dar suntem limitati de multe lucruri dinauntrul nostru in primul rand. Ne este frica de ceea ce nu stim ci doar presupunem. Sincer nu stiu ce simte sau gandeste un om pe moarte tu stii? Probabil ca nu e rau sa mori ci de cum mori, pentru ce mori. Circula o vorba in popor ca:” toti suntem datori cu o moarte”.

    • Toti suntem datori cu o moarte, sau poate mai multe, daca alegem sa mergem pe ideea de reincarnare. Eu ziceam ca poate exista (din nou, la fel ca in trecut) oameni care sunt mult mai deschisi si conectati cu toata energia care aleg voit cand sa faca aceasta transformare – vezi locuitorii Atlantidei.

     Deci cand spui ca cineva e pozitv dar moare de boala, desi pentru noi pare ceva oribil si speram ca nimeni sa nu mai moara niciodata, poate acea persoana asta a hotarat sa faca, la un nivel mai inalt decat cel la care se regaseste in forma fizica. Poate e decizia lui sa faca asta, dar nu isi aminteste si noi vedem asta ca pe sfarsitul lumii, ceva teribil si groaznic. 

 3.    Pentru că trăim în vremuri în care informaţia spirituală nu mai este ascunsă, fiecare dintre noi are oportunitatea extraordinară de a verifica, a experimenta şi a înţelege care este rolul minţii în crearea realităţii..asa cum faci tu zi de zi si incerci sa impartasesti asta prin aceste frumoase articole pe care le scri din suflet:)..asta pentru ca se vede. Dincolo de legende şi de vise, dincolo de zidurile ce se ridică din “realitatea imediată” pentru a ne împiedica să vedem adevărul, dincolo de dogme şi de frustrări, ine­rente condiţiei umane, fiecare fiinţă are posibilitatea excepţională a experienţei şi a cunoaşterii prin experienţă. Tocmai experienţa(universul) ar putea fi învăţătorul, cartea, ştiinţa şi calea către a înţelege dacă gândurile sunt lucruri şi dacă ele au un rol determinant în crearea realităţii noastre. Iar dacă ni se arată că gândurile noastre contează, dacă le regăsim sub forma experienţelor de viaţă pe care le avem cu totii, atunci merită efortul de a gândi în aşa fel încât să ne creăm viaţa pe care ne-ar plăcea s-o trăim…si desigur sa o impartasim asa cum stie fiecare:)
  O scrisoare intradevar interesanta…imi place foarte mult:)un robotel sensibil:)

  Reply
  • Hehe, robotezl sensibil zici 🙂 Ma bucur daca iti plac articolele, le scriu exact asa cum simt.

   Categoric merita efortul de a gandit in asa fel in care sa ne creeam viata pe care ne-ar placea sa o traim. Fie facem asta constient si constructiv, ori o facem oricum inconstient si negativ, apoi ne intrebam de ce merg toate asa rau si sustinem ca da, un necaz nu vine niciodata singur.

   Experienta este cel mai real lucru din existenta fizica. De fapt, doar cu asta ramanem, partea carnala se duce repede.
   Revolutie in flexibilitatea gandirii si instigare la evolutie personala! Am zis, am zis! 😀 

   Reply
   • :)..bine domnule robotel sensibil, atunci… hai sa facem revolutie!:)).si daca nu bati cu pumnul in masa tot degeaba zici:D
    Mi-ar place sa citesc un articol de la tine pe tema curajului..in diferite situatii din viata noastra si despre initiativa si desigur puterea de a lupta pentru ceea ce vrei:P

    Reply
   • S-a notat ideea despre curaj, viitor articol, multumesc pentru sugestie.
    Desi elementar subiect, nu stiu cum de nu l-am dezbatut pana acum 🙂

    Reply
    • :)..abia astept sa vad gandurile tale despre acest subiect:D
     VEZI TOTUSI CA NU MA REFER LA CURAJUL ACELA ELEMENTAR NEAPARAT:p..CI MAI MULT..DESPRE IDEEA DE A LUPTA PENTRU CEEA CE VREI IN VIATA TA…DE A NU RENUNTA USOR..SI DE A AVEA ACEST CURAJ  DE A TRECE PESTE DIFERITE OBSTACOLE PRIN CARE NU MULTI SUNT DISPUSI SA TREACA.PENTRU A OBTINE CEEA CE CRED CA LI SE CUVINE.ESTE UN SUBIECT FOARTE AMPLU..CU MULTE FETE SI SITUATII …TOCMAI DE ACEEA ABIA ASTEPT SA VAD PAREREA TA..:)..;))

    • “Amplu, cu multe fete si situatii” – elemente de baza din urma carora se poate construi masiv.
     Toate la timpul potrivit lor, merg pe mana inspiratiei 🙂

 4. Multumesc ,Straduinta e puterea de a realiza ca tot ce vrei sa realizezi si sa te faca fericit fiti increzatori si cea mai mare imortanta, e ca totul depinde de fiecare Multa bafta in continuare succes-uri si porti deschise sa avem (cu toti) fiecare mult noroc si impresionati vom fi ca de fiecare data de catre al nostru prieten virtual Cristi pana la momentul unei intalniri care vă va  deshide usor usor catre universul nostru Bleess us ith  Grace and Wisdom.

  Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − two =