scrisoare către univers

answer-from-the-universeDragă Univers,
am decis să-ți scriu această scrisoare pentru că am aflat, în sfârșit, cine ești și cum te pot contacta. Multă vreme m-am întrebat care este misterul tău, cum ai fost creat, cât de mare ești, cine ești și ce poftești. Am avut ocazia de multe ori să fiu extaziat față de modul mirific în care funcționezi. Ultimul lucru pe care îl vrei este să fii previzibil și de cele mai multe ori când am așteptări, ai un talent aparte de a mă surprinde prin situații total imprevizibile.

De fapt, gândindu-mă la trecut, cele mai magnifice momente din această iluzie fizică le-am avut exact atunci când nu m-am așteptat, într-un mod care nu putea fi prevăzut sub nicio formă. Iar fiindcă surprizele tale au fost mereu în direcția amplificării stării personale, nu pot concluziona decât că ești foarte priceput în ceea ce faci și totodată nemaipomenit de original.

Folosești ceea ce eu numeam “coincidență” pentru a-ți masca capodopera creațională. Te felicit pentru inițiativa ta de a fi etern activ și pentru că-mi oferi dragoste necondiționată mereu. Această dragoste a ta este atât de puternică, încât dacă eu aleg să am o stare interioară negativă, dăunătoare, tu înțelegi că eu aleg să insist asupra acelei stări nocive și mă susții în continuare, oferindu-mi un șir continuu de motive care să mă ajute să-mi mențin starea detrimentală.

Dacă mă răzgândesc și aleg o stare pozitivă, de fericire, dragoste, pasiune, ca un etern prieten ce-mi ești mă susții în acea stare prin nenumărate și fantastice situații neprevăzute care-mi amplifică starea. Orice ar fi, orice aș alege, ești mereu lângă mine și mă susții în orice decizie fără să-mi faci morală. Aș putea chiar spune că prietenia ta are proprietăți condiționale sau refractare. Eu aleg o stare interioară și tu îmi reflecți amplificarea ei, dar ești destul de șmecher încât să nu te lași păcălit de condiționarea puerilă pe care eu o testez uneori asupra ta.

Cum spunea și vorba “mereu plouă când îți speli mașina, dar nu încerca să-ți speli mașina ca să plouă, că nu ține”, în același mod nu ești deloc receptiv la condiționarea mea de a avea așteptări de la tine, targete și tot felul de situații care sunt “necesare” să se întâmple. Când insist asupra unui mod special în care TREBUIE să se întâmple lucrurile, nu fac decât să anulez posibilitatea fantastică a ta de a găsi rezolvări mult mai deosebite și evident neașteptate. Deci singurul mod pentru a te putea controla, este să renunț la orice idee că te pot controla și abia atunci vom valsa împreuna în pași artistici de creativitate divină.

Dar pentru că suntem din aceeași familie și mă ajuți mereu, am înțeles perfect că dacă eu lucrez la mine ca și ființă cu formă fizică într-un vis ce pare tangibil, atunci tu vei fi în tandem cu experiențele ce mi le creez aici.

Deci controlându-mă pe mine dar neavând așteptări de la tine, putem începe dansul relațional pe ritmuri de creație. Tu ești iscusit și comunici cu mine prin pasiune, creativitate și idei pe care de multe ori nu le pun în practică, dar se pare că ești infinit de răbdător și-mi comunici ori de câte ori aleg să ascult. Știu că-mi zâmbești mereu când eu zâmbesc, știu că plângi cu mine când mă simt pierdut, știu că tu ești oglinda sufletului meu și inițiativa îmi revine, după care nu există îndoială că-mi vei răspunde.

Totodată știu că tu ești un element creat de noi, oamenii, la nivel de conștiință. După ce vom înceta să te mai măsurăm cu telescoape simple și vom trece la cele cuantice, vom vedea indubitabila legătură dintre tine și conștiința noastră creatoare. Tu ești copilul nostru iar noi copii tăi și-ți mulțumesc pentru toți oamenii cu care interacționez, frați și surori, pentru că fiecare are un impact constructiv în viața mea.

Sper că ai realizat că nu ești singurul Univers din creație. Așa cum tu ai fost creat, la fel și alții ca tine există, dar pe nivele diferite ale conștiinței, conform celor care i-au dat naștere. Eu sunt o expresie a energiei ce te creează și te iubesc cel puțin necondiționat și știu că tu nu ai nicio apartenență politică sau religioasă sau orice altă ideologie îndoctrinatoare. Știu sigur că nu ești un moș cu barbă care stă în nori și mă supraveghează, doar ca să mă trimită la dracu dacă nu slujesc niște reguli create de oameni. Tu ești Universul meu și savurez cu o plăcere fantastică experiența pe care ne-o creăm împreună.

Care este motivul pentru care mi-ai dat sugestia să-ți scriu această scrisoare înainte sa mă culc? Nu pot spune sigur, asta tu știi mai bine, dar eu sunt perfect conștient că nimic din ce faci nu este fără motiv și tot ce faci este constructiv, deci am încredere în scopul creativ al acestei scrisori și nu pun nicio așteptare sau condiție asupra ei. Totul se întâmplă exact când trebuie, niciun moment mai devreme sau mai târziu.

PS: nu pun așteptări sau condiționări față de tine, dar ceva îmi spune că-mi vei răspunde la această scrisoare exact când nu mă aștept! Te salut și te iubesc tot mai mult, până la punctul în care voi realiza că te-am iubit mereu.

Cu dragoste necondiționată,
eu

Următorul articol din categoria 'life': răspuns de la univers

{notă autor

Dacă îți place acest articol, poți da share, tweet sau adaugă comentarii mai jos. Este posibil să-mi fi scăpat eventuale greșeli gramaticale; accept cu plăcere orice tip de feedback. Poți ajuta acest proiect și prin rubrica 'donate' din pagina 'about'.

Acest articol este disponibil și în format pdf.

30 Comments

 1. Problema e ca Universul s-a cam mutat pe facebook iar comentariile au loc acolo pe pagini sau in Inbox, ceea ce nu prea ajuta la formarea unei pareri a celor care mai citesc aici. Trebuie regandita strategia, work in progress 😀

  Reply
  • A meritat asteptarea un nou articol care te caracterizeaza :p. Dat fiind faptul ca la dezbateri scrise stau cam prost ma rezum doar la un simplu “felicitari imi place foarte mult articolul” 🙂 si promit sa iti spun mai multe direct desi asta e cam acelasi lucru cu facebook-ul de care aminteai mai sus 😀

   Reply
  • Orice parere e binevenita, indiferent pe ce cale vine, doar ca atunci cand ramane aici scris, poate fi accesat de oricine oricand, spre deosebire de facebook unde se duc paginile repede.
   Ma bucur ca ti-a placut, enorm de multe altele urmeaza + versiunea 4.0, incet dar sigur 🙂

   Reply
 2. genial.parca e scrisoarea mea pentru univers…felicitari! si astept sa ma bucuri in continuare cu articole..cum merge cartea?

  Reply
  • Multumesc!
   Cartea merge incet dar sigur. Pana nu pun onlina varianta 4.0 de la site, nu-mi focalizez energia numai in ea. La momentul potrivit va fi gata 😀

   Reply
 3. sa ai initianive si sa le duci la bun sfarsit fara sa te astepti la ceva in schimb , chiar daca rezultatul nu va intarzia sa apara!? asteptat de frumoasa scrisoarea 🙂

  Reply
  • Rezultatul apare mereu, doar ca nu e intodeauna ceea ce credem ca e mai bine sa se intample, e diferit si superior. E ca un profesor care stie mai bine si ne surprinde mereu, motiv pentru care nu trebuie sa limitam comunicarea ci sa fie flexibilitate in rezultat.

   Mi-as dori sa ma indragostesc, dar nu neaparat de cineva anume la care ma gandesc acum, pentru ca poate va fi cineva si mai deosebita, exact cand nu ma astept si nu e nevoie sa ma imbat cu apa rece intr-o relatie care nu merge, dar in care mi-as dori ca ea sa fie cutare si cutare.

   Asta ca un simplu exemplu 🙂

   Reply
   • modalitatile in care ar tb sa ajungem acolo unde ne dorim mai mult, sunt uriase tocmai de aia imi place tare mult exprimarea “flexibilitate in rezultat”!

    Reply
 4. DA FOARTE DRAGUT, MULTUMESC …..

  Reply
  • Cu placere, ma bucur daca e dragut 🙂

   Reply
 5. Nu pot sa spun decat ca ideea ca suntem niste creaturi atat de teribile incat am speriat si Universul este .intr-un fel foarte frumos, infirmata de tine.Cu plecaciune , Ana Maria

  Reply
  • Pai eu nu ma consider creatura teribila care a speriat universul, deci poate ideea negativista se aplica doar la unii dintre noi 🙂
   Si sunt multi oameni care nu doar ca nu fac rau, dar ajuta la a crea ceva constructiv aici, deci suntem undeva in stadiul de ajustare. Universul intreg nu il distrugem noi asa usor, pana la el trebuie sa ne facem ordine aici, pe planeta asta, fara razboaie, sistem financiar, religie, politica. Viitoru-mi suna bine 🙂

   Reply
   • pot sa i dau un.. “excelent” ? EXCELENT !!!!

    Reply
 6. Felicitari!
  Universul conspira cu fiecare dintre noi.

  Reply
  • Da, Universul e un mar conspirator, in sensul bun 😀

   Reply
 7. super tare

  Reply
  • super multumesc

   Reply
 8. felicitari! e superb articolul! sper  sa mai scrii si altele si in acelasi timp astept si cartea.spor la treaba!

  Reply
  • Da, o sa mai scriu si articole, si la carte si la site-ul nou si la restul de proiecte. 😀

   Reply
 9. Foarte frumos,interesant.
  Bv. Felicitari!

  Reply
  • Ole, multumesc frumos 😀

   Reply
 10. Minunat articolul! Pe sufletelul meu :). Multumesc si succes in continuare! 😉

  Reply
  • Sa fie succes pentru toata lumea si apoi si pentru mine 🙂

   Reply
 11. 🙂 Subscriu!
   Felicitari .. un articol plin de iubire!

  Reply
  • E destula iubire pentru toata lumea, de asta sigur nu ducem lipsa daca vrem 🙂

   Reply
 12. Draga univers, iti multumesc ca existi! 

  cu drag, your new friend 🙂  

  Reply
 13. Da… Asa cum mentioneaza aici si unii cititori fideli sau mai putin fideli : “O scrisoare plina de amor”… Amor, pentru cine oare?! Pentru… Univers?! Eu as zice mai degraba ca ai dedicat aceasta scrisoare partenerului perfect cautat de tine in intreg “Universul feminin”. Din sumarul acestui articol, eu intreg ca tu “vezi”, “doresti” si cauti intreg Universul intr-o singura persoana. “Scrisoare catre Univers” imi pare mai degraba o ruga de-a ta catre “Cerul plin de stele”, catre “Universul feminin”… Daca eu nu ti-as fi citit comentariile (mai mult sau mai putin rationale) de la anumite articole scrise de tine in FABW, sincer : as jura ca latura ta este… 100 % emotionala. In fine, in fine si iar in fine… adevarul ramane undeva ascuns in sufletul tau… pardon : printre randurile acestui articol.

  Reply
  • Alina, latura mea este… un amalgam de laturi. Nu este doar una singura, asta stiu fara dubiu, deci nu este una sau alta, ci una si alta. E in functie de stare, de cum simt. Comentariile mele au de multe ori “rationamente” ciudate, este doar cum gandesc si cum simt, deci pot fi interpretate logic sau nu.

   Scrisoare plina de dragoste este trimisa Universului, cu tot ceea ce exista. Nu am destinat-o unei singure persoane, desi sunt momente in viata cand simt ca o persoana anume poate face cat tot Universul la un loc. 

   Am simtit ca trebuie sa scriu aceasta scrisoare si energia ei va ajunge la destinatar – Univers. Am vrut totodata sa subliniez anumite “secrete” ca sa zic asa, prin care viata si creatia in actioneaza, lucruri stiute de unii, dar de altii nu.
    

   Reply
 14. Foarte frumoasa scrisoarea catre univers. Imi place modul in care prezint relatia intre om-univers. Ideile noastre creative vin din univers precum si raspunsuri la intrebari / probleme care ni se par fara solutie vin din univers in momentul in care ne asteptam cel mai putin. Adesea ne confruntam cu situati despre care credem ca sunt fara iesire si atunci cand ne asteptam mai putin gasim solutia care atunci cand o gasim ni se pare atat de simpla la problematici pe care le credem atat de complicate. Felicitari pentru acest articol.

  Reply
  • Da, situatia cu rezolvarea problemelor in mod “miraculos” pare a fi un proces repetitiv. Clar exista ceva in plus care are o influenta mare in viata noastra, in cazul asta “Universul” si intreaga creatie. Situatia este confundata in religie prin personificarea energiei sub forma de “zeitati” superioare noua, la care trebuie sa ne inchinam mereu.

   Reply

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − four =